Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Thijs Vervloet

Michelin

☆☆

Gault & Millau

16.5

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

De naam Colette verwijst naar Colette Leemans, grootmoeder van chef Thijs Vervloet aan wie hij zijn culinaire kwaliteiten te danken heeft. Colette is zelf jarenlang kokkin geweest, leerde Thijs van jongsaf de stiel en inspireerde hem. Zijn keuken is nog steeds gebaseerd op Escoffier, noem het maar klassiek, maar opgefrist en eigentijds, met gebruikmaking van de nieuwe technieken van vandaag. En Thijs houdt nog sommige tradities in ere: hij stelt de kaart zelf voor aan tafel, en à la carte wordt bij Colette nog groot geschreven.

Gerechten van deze chef

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
On peut pas faire de la cuisine si on n’aime pas les gens!
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Thijs Vervloet' met witte keukenvest.
Thijs Vervloet

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Ik vind rode poon een van mijn favoriete Noordzeevissen. Mooie vaste vis die je in verschillende bereidingen kunt gebruiken in het menu. Daarnaast hou ik natuurlijk ook van Noordzee tarbot, griet en garnalen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Op een vrije dag probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin sinds 2 jaar hebben wij een dochter en een zoon. Onder de werkweek is er te weinig tijd voor de kinderen. In onze weekends kook ik graag voor onze kinderen en mijn vrouw zodanig we toch veel samen zijn.

Levensmotto?
+

Ik werk heel graag en veel, maar daarnaast proberen we toch ook heel veel van het leven te genieten.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Ik ben zeer ongeduldig, en soms nogal een doemdenker.