Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Makreel met rode biet
Makreel met rode biet en lavas gedresseerd in een rond bruin/oranje bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Makreel

2 makrelen
1 citroen
peper en zout, naar smaak

Lavas

30g lavas
4 lavaswortels

Rode biet

1 rode biet
20g olijfolie
citroensap

Afwerking

100g plattekaas

Onderzoeker:
Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.
Filip Claeys
Bereiding

Gemarineerde makreel

Fileer de makreel, verwijder de midden- en zijgraatjes, haal het vliesje van de velkant, kruid met peper en zout. Marineer met citroensap. Snij in gewenste vorm.

Lavaswortel

Was de lavaswortels, frituur 2 minuten op 150°C tot ze goudbruin zijn.

Lavaspoeder

Droog 30 g lavasblad 2 uur op 60°C. Vermaal in de mixer tot poeder.

Rode biet

Schil de rode biet, snij in fijne plakjes, kook de helft 1 minuut in gezouten water tot beetgaar. Steek de andere helft uit in de gewenste vorm, leg 10 minuten in ijswater tot de biet krokant is, haal uit het water, dep mooi droog, breng op smaak met olijfolie en citroensap.

Afwerking

Dresseer de makreel op het bord, leg er de gekookte en rauwe rode biet naast. Werk af met plattekaas, lavaspoeder en gefrituurde lavaswortel.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.