Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Vlaswijting met moghrabieh en cantharellen.
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Vlaswijting

600g vlaswijtingfilet met vel
peper en zout, naar smaak
boter

Moghrabieh

120g moghrabieh (Libanese parelcouscous, te koop in speciaalzaak) of couscous

Artisjok

4 artisjokken
1 ui
1 teen look
40cl witte wijn

Cantharellen

80g cantharellen
boter
peper en zout, naar smaak

Jus van bouillabaisse

1kg visgraten (van vlaswijting)
500g strandkrab
500g garnalenkoppen
50g tomatenpuree
1 venkel
1 stengel witte selderij
1 ui
3 tenen look
1 snuifje poeder van gerookte paprika
1 draadje Belgische saffraan
1 fles witte wijn
5cl pernod
1 bosje tijm
40g goede boter

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Ivan Menten' met witte keukenvest.
Ivan Menten
Bereiding

Vlaswijting

Kruid de vlaswijting met peper en zout, bak gaar.

Moghrabieh

Kook de couscous 15 minuten in gezouten water.

Artisjok

Snij de bodem eruit, snij de ui grof, snipper de look. Stoof de look aan, voeg de ui toe, leg de artisjokbodems erop, bevochtig met witte wijn, laat garen onder een boterpapier.

Cantharellen

Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze kort op in boter, kruid met peper en zout.

Jus van bouillabaisse

Braad de visgraten met de krab en de garnalenkoppen 15 minuten in de oven op 240°C. Voeg de tomatenpuree toe, laat nog 5 minuten verder branden. Stoof de groenten aan, doe de graten, strandkrab en garnalenkoppen erbij. Voeg saffraan, paprikapoeder, witte wijn, pernod en tijn toe. Zet onder met water, laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Zeef. Mix 15 cl van de jus op met 40 g goede boter.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
Céviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Bekijk gerecht