Viskok van het jaar 2014
Ivan Menten
'In restaurant Terroir staat Ivan Menten in de openkeuken. Chef Ivan draagt lokale ingrediënten hoog in het vaandel. Zijn keuken is volks gastronomisch , in permanente evolutie en altijd toegankelijk voor het brede publiek. Ivan beheerst perfect zijn keukentechnieken en gaartijden. Met zowel vis als vlees serveert hij heerlijke gerechten vol diepgang.'
Gerechten van deze chef
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerechtGebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Bekijk gerechtCéviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Bekijk gerechtKleine dingen in het leven zijn belangrijk.
"
"
Ivan Menten
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Favoriete Noordzeevis?
Pladijs
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Ik probeer zoveel mogelijk aan sport te doen zoals fietsen.
Levensmotto?
Het leven is te kort om ongelukkig te zijn.
Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
Ik ben nogal ongeduldig.