Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
wulken met daslook, bloemkool en pickles.
Een wulken schelp met daarvoor het gerecht gedresseerd op een blauw bordje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Jus voor de wulken

water
zout
gedroogde chilipeper
tijm
laurier

Wulken

12 wulken (aperitiefhapje)
peper en zout, naar smaak
boter

Groenten

100g daslook
1/4 bloemkool

Afwerking

50g pickles, fijngemixt

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier
Bereiding

Wulken

Breng de jus voor de wulken aan de kook, voeg de wulken toe, laat opkoken, haal van het vuur en laat afkoelen in de jus.
Haal de zeeslakken uit de schelp, snij ze fijn en stoof aan in boter met de fijngesneden daslook.
Kruid met peper en zout.

Afwerking

Dresseer zoals op de foto en breng tussen de wulken puntjes picklescrème aan, rasp rauwe bloemkool over het geheel.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van een wulk in zijn schelp.

Gerelateerde gerechten

Pasta met wulken en zongedroogde tomaten op een wit bord gedresseerd
Pasta met wulken
Bekijk gerecht
Een crumble met daarop verschillende zeevruchten en een schuimige saus gedreseerd in een wit diep bord
Ode aan de Noordzee
Bekijk gerecht