![Portretfoto van Philippe Meyers met witte keukenvest en grijze achtergrond.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/630480af5abdf3cb8251f7a8_Profil-2%20(1).jpg)
Philippe Meyers
Michelin
☆
Gault & Millau
15
Mastercooks
![Logo Mastercooks](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/625fc88d501a371993619e5f_logo-mastercooks.webp)
Young Masters
![Logo van de 'Young Masters'](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/625fcb160dcb5792e6ee3345_logo-young-masters.webp)
![Vooraanzicht van 'The Beast'.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62a84587792a5c89a4b576b3_Front.webp)
![Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62972e8810f3571b8140303d_plastic-skull.webp)
![Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/629750172c8a1b70644d0081_2472-tiny.jpg)
'Philippe brengt in zijn restaurant een elegante klassieke keuken en probeert daarin het goede evenwicht te vinden tussen traditie en innovatie. De combinatie tussen land en zee is heel bijzonder in zijn gerechten. Philippe streeft ernaar constant te evolueren. Stilstaan is achteruitgaan.'
Gerechten van deze chef
![Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8c6163ca304e3be5bb8c_nsc_090816_57715.jpg)
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht![gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd89c7c5a0d076f6c0663f_nsc_090816_57653.jpg)
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Bekijk gerecht![Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8754309ac2f3aa90d041_nsc_090816_57684.jpg)
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Bekijk gerecht![Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc5feaf543daf9a132f893_nsc_090816_57572.jpg)
Tartelette met prei, Noordzeekrab en vadouvanmayonaisse
Bekijk gerechtGepassioneerd door foto’s zou ik graag een keer foto’s maken op een vissers boot met Filip Claeys.
"
"
![Zwart-witte profielfoto van 'Philippe Meyers' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626945b57f73b80a3107fc51_137_DDC180129__04409.jpg)
Philippe Meyers
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Favoriete Noordzeevis?
Pladijs en griet.
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Tijdens een vrije dag breng ik vooral tijd door met familie en rust ik wat uit.
Levensmotto?
Mijn levensmoto is om elke dag beter te doen in mijn job, altijd vooruit blijven gaan en niet afgeven.
Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
Ik denk soms misschien een beetje veel aan mezelf.