Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Christophe Snauwaert

Michelin

Gault & Millau

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Geboren in Oostende en er nooit weggeraakt. Opgegroeid in de horeca. Van jongsaf aan hielp hij mee in het bruin cafe van zijn moeder. Vanaf zijn 15 jaar in de keuken van het mosselrestaurant van zijn moeder. Na zijn dienst bij de marine werkte Christophe in verschillende restaurants in Oostende. Om daarna het restaurant van zijn mama over te nemen en het om te dopen tot tot Toi, Moi et la Mer. Nu 15 jaar later baat hij nog steeds het restaurant uit waar hij enkel nog Noordzee vis serveert.

Gerechten van deze chef

gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken zeetong met groene groenten
Bekijk gerecht
Als kind van de zee blijft die zee iets super inspirationeels voor mij.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Christophe Snauwaert' met witte keukenvest.
Christophe Snauwaert

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Een echte favoriet vind ik moeilijk. Ik hou van eenvoudige bereidingen en serveer ze graag volgens aanvoer en seizoen. Peper van de molen, wat zeezout, klontje boter en citroen vind ik vaak voldoende om de vis tot zijn recht te laten komen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

In het voor en najaar trekken we er wekelijks op uit om te fietsen. De natuur in weg van de drukte en de stad... Zeeland, de Westhoek, Brugse Ommeland… Tijdens de zomermaanden vertoeven we vaak aan de cabine aan het strand van Raversijde waar het een stuk rustiger is dan in Oostende. Tijdens de wintermaanden gaan we vaak een dagje naar Brussel, Antwerpen, Gent of Brugge.

Levensmotto?
+

The best things are for free. The greatest things are simple. Genieten van de kleine dingen, jezelf niet te serieus nemen.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Slecht kantje van mezelf vind ik dat ik te vaak op de achtergrond en in de schaduw wil blijven. Promotiefilmpjes, workshops, etc. zijn niet aan mij besteed. Een soort plankenkoorts denk ik. Toen ik vroeger voetbalde en later bokste had ik dit ook al... Liever trainen, dan competitie met publiek. Ook in het restaurant ga ik moeilijk naar de tafels om een babbeltje te doen. Vaste klanten weten dit ondertussen en komen zelf tot in de keuken gedag zeggen. Ik wou dat dit anders was maar met de jaren wordt dit alleen maar sterker. Soms grap ik dat ik nog uit de tijd kom dat de kok aan het fornuis stond.