Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Bart Gils

Michelin

Gault & Millau

14

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

'Bart Gils draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Enkel de beste producten van bio-boeren, lokale kwekers en producenten alsook het beste wat de Noordzee te bieden heeft komt op het bord. Bart houdt het graag lokaal, volgt de seizoenen nauwgezet en probeert dan de producten het podium te geven die ze verdienen en gebruikt ze van kop tot staart zodat er niets verloren gaat.'

Gerechten van deze chef

Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Bekijk gerecht
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Bekijk gerecht
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Bekijk gerecht
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Bekijk gerecht
Ik heb eerlijk gezegd nagenoeg geen recepten en ik gebruik ook nooit recepten van iemand anders. Voor patisserie zijn recepten belangrijk, maar koken doe je vanuit je gevoel. Recepten uitvoeren kan (bijna) iedereen, echt koken daarentegen.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Bart Gils' met witte keukenvest.
Bart Gils

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Steenbolk is een van mijn favorieten onder de minder bekende Noordzeevissen. Voor een langoustine mag je mij ook wel steeds wakker maken :-).

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Als zelfstandige heb je altijd wel iets te doen, we zijn dus steeds op zoek naar een gezonde balans tussen werk en ontspanning. Je kan ons ook regelmatig ergens aan tafel terugvinden. Echt ontspannen word ik van een lange wandeling in de natuur.

Levensmotto?
+

Een levensmotto heb ik niet echt, ik probeer wel van elke dag het beste te maken ook als het een keer wat moeilijker gaat. Opgeven staan niet in mijn woordenboek.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Dat zijn er wel wat… :-) Ik zou wel een beetje aan mijn sociale skills kunnen werken, en ik ben niet de meest geduldige persoon… (typisch voor koks?)