Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Kim Devisschere

Michelin

Gault & Millau

14.5

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

“Met de paplepel ingegeven” is bij Kim wel van toepassing. Zijn oma leerde hem te genieten van, te proeven van en te experimenteren met eten. Van jongs af aan was Kim geïnteresseerd in kokkerellen. Op zijn 12de is hij naar hotelschool Ter Groene Poorte gegaan om zijn interesse nog wat verder aan te wakkeren. Met verse kruiden, biologische groenten, vlees van lokale boerderijen en natuurlijk heerlijke vissen uit de Noordzee probeer ik onze gasten te laten genieten van een pure keuken. Bij Roots vind je dus geen geknutsel of goocheltrucs op het bord, want ze willen vooral gerechten serveren die er smakelijk uitzien.

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Kim Devisschere' met witte keukenvest
Kim Devisschere

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Sowieso alle schaal -en schelpdieren uit onze Noordzee zijn van topkwaliteit om mee te werken, maar ook griet en pladijs zijn twee vissen waarmee ik graag aan de slag ga en die ik zelf met veel plezier opeet!

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Ik hou ervan om mijn dag te starten met een bad, ik voel me dan als een vis in het water. Daarna hou ik ervan om na wat lekkere pistolets en mijn krant de natuur in te gaan. Een wandeling waarbij ik mijn enthousiasme over de kruiden probeer over te brengen op mijn 4-jaar oude dochter, hoort er bijna altijd bij. Een lekkere klassieke maaltijd kan me ook altijd bekoren. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk tijd met mijn dochter door te brengen aangezien we anders drukke dagen hebben.

Levensmotto?
+

Wie slaapt, vangt geen vis.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Ik praat misschien soms wat veel (volgens mijn vriendin). Ik verlies ook geregeld mijn persoonlijke spullen of weet niet meer waar iets ligt. Orde in de keuken heb ik wel maar daarbuiten…