Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Pieter Coomans

Michelin

Gault & Millau

15

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Ik studeerde marketing en werkte nadien in verschillende sectoren waaronder zelfs als taxi chauffeur. Maar wat ik echt graag deed was koken, voor vrienden, thuis, … . Maar meer deed ik er niet mee. Tot een vriendin ( Jolien, nu mijn vriendin ) me aanspoorde om hier toch iets mee te doen, en zo volgde ik op 28 jarige leeftijd een éénjarige opleiding in Koksijde. Al snel werd duidelijk dat dit echt mijn ding was én hier ook al mijn energie in kwijt kon. Ik ben een autodidact, probeer graag veel dingen uit en hou van uitdagingen. En het is een klassieker maar ik kan het enkel maar benadrukken: doe wat je graag doet of doe het helemaal niet.

Gerechten van deze chef

Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam
Bekijk gerecht
‘Als passie inspiratie wordt … ‘.
"
"
Profielfoto van 'Pieter Coomans' met een witte keukenvest.
Pieter Coomans

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

De Noordzee zit vol boeiende vissen, heel uiteenlopend qua smaken. Al die verschillende smaken en structuren maakt het net zo fijn en inspirerend om mee te werken. Mijn topfavoriet is toch de zeeduivel: in tegenstelling tot vele vissen heeft deze een stevige structuur. Door zijn veelzijdigheid leent de zeeduivel zicht perfect voor verschillende bereidingen en smaakcombinaties. In ons restaurant rijpen we onder andere deze vis. Een gelijkaardig proces zoals de parmaham. Nadien serveren we de gerijpte zeeduivel als een koud gerecht met frisse toetsen van yuzu, kosho en zuring. Een verrassende vis die aangenaam is om mee te werken.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Het klinkt misschien cliché maar mijn werk is mijn passie en hobby. Op vrije dagen ga ik graag op zoek naar nieuwe producten én smaken het is tevens ook de ideale moment om me dan eventjes terug te trekken en te brainstormen over een nieuwe menu en gerechten te ontwikkelen. Ook ben ik graag in onze kruidentuin aan het werk. Tijdens onze vakanties gaan we ook door in dit elan, zo trokken we naar Noord-Italië om van Madissimo via Modena naar Parma te gaan, en zo overal op zoek te gaan naar heerlijke en unieke producten. En dit delen we dan heel graag met friends & family, waar ik enorm veel belang aan hecht. Op vrije dagen kan ik ook echt heel erg genieten van quality time met mijn vriendin en ons pasgeboren zoontje. Ik ben nog niet zo lang geleden papa geworden dus de vrije momenten zijn vooral quality time.

Levensmotto?
+

‘Elke dag moet beter zijn dan de vorige’ Je zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar voor mij is dat een motivatie. Ik streef er ook steeds naar – en ook mijn team – om elke keer beter te doen, zo wil ik dat mijn nieuwe menu altijd beter is als de vorige. En als onze gasten dat opmerken dan is mijn opzet geslaagd.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Voorkant! .. of toch de achterkant, het hangt ervan af wat ik gegeten heb ;) En neem dit dan zeker niet te serieus ;) Dat ik niet altijd serieus ben kan je misschien als een slecht kantje bezien, al vind ik het belangrijk om een leuke sfeer - mits de nodige humor – te creëren in ons team. Door te werken in een aangename sfeer kan je je focus meer behouden en kan je als team meer bereiken. Nog slechte kantjes? Ik ben een zeer druk persoon ( adhd is ok ;)) en ik heb weinig geduld.