Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Travailler avec nous

L'union fait la force. Découvrez comment nous travaillons aux côtés de chefs, de partenaires et de restaurateurs pour mettre à l'honneur le poisson de la mer du Nord.

Écoles hôtelières

Faire découvrir aujourd'hui aux chefs de demain toute la diversité des poissons de la mer du Nord. Le collectif NorthSeaChefs organise des cours de formation interactifs pour les écoles hôtelières.

Non seulement les élèves en apprennent plus sur la durabilité et les espèces de poissons moins connues, mais ils retroussent aussi leurs manches et acquièrent des techniques de préparation et de découpe.

Grâce à notre collaboration avec le Centre flamand pour la promotion des produits agricoles et de la pêche (VLAM) et des chefs NSC chevronnés, les élèves bénéficient d'un cours d'une journée entière alliant inspiration et expérience pratique. Nous faisons ainsi en sorte que la nouvelle génération de chefs soit à même de faire des choix durables en cuisine.

Événements horeca

Ateliers inspirants, démonstrations, stands thématiques ou moments de réseautage : ce ne sont pas les possibilités qui manquent pour faire découvrir aux chefs, restaurateurs et professionnels des espèces de poissons moins connues et des techniques innovantes.

En participant à des événements prestigieux comme les Gault & Millau Culinary Innovators, Horeca Expo, Ladychef of the year en het Ostendaise Festival, nous renforçons notre impact et améliorons la visibilité des poissons de la mer du Nord dans le secteur de la gastronomie.

charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als
onder
steunend
lid:

Een ethisch charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als ondersteunend lid:

  • Streef je ernaar zoveel mogelijk onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers te gebruiken en te promoten.
  • Kook je respectvol gevangen vis met een gezonde dosis passie en liefde.
  • Ga je op een verantwoorde wijze om met bekende en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • Respecteer je de visseizoenen en pas je jouw kaart of aanbod aan volgens het seizoen.
  • Bereid je de vis naar eer en geweten en met respect voor de lokale, culinaire tradities.
  • Ben je bereid om interessante informatie uit te wisselen met de andere leden over onderbeminde, minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • beschik je over voldoende vakmanschap en verantwoordelijkheidsgevoel.
Jouw voordelen.

Door het onderschrijven van dit charter draag je bij aan het promoten van Belgische visvangst, ecologie en gezondheid. Je kan je profileren als een bewust persoon die kiest voor lokale en duurzame producten. Een absolute meerwaarde.

Bedankt! We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oei! Er ging iets mis! Probeer het opnieuw of verwittig ons via de contactpagina.

Vragen?

Kan ik een Blue Box ontvangen?
+

De blue boxen zijn enkel bestemd voor de leden van het onderzoeksteam. Zij zullen elke twee maanden aan de slag gaan met de inhoud van de blue box en op die manier verschillende vissoorten testen op vlak van rendement, houdbaarheid en toepassingen. Hun bevindingen kan je lezen op onze website bij de individuele vissenpagina’s.

Kan ik permanent deel uitmaken van het researchteam?
+

Elke twee jaar zal er een nieuw onderzoeksteam van 20 chefs worden voorgesteld. De huidige chefs uit het onderzoeksteam mogen iemand voordragen, maar daarnaast kunnen ook alle steunende leden hun kandidatuur indienen door het schrijven van een motivatiebrief. De selectie wordt dan gemaakt door een externe werkgroep. Bij het selecteren van het team zoekt de werkgroep een mooi evenwicht tussen zowel geografische ligging, als de verschillende type chefs. Bent u nog geen steunend lid, onderteken dan eerst ons charter via onze website.

Zijn de lidmaatschappen betalend?
+

Het lidmaatschap van de steunende leden is volledig gratis. Leden uit het onderzoeksteam betalen een kleine bijdrage voor de werkingskost en krijgen daar PR en blue boxen voor in ruil.

Ik heb nog een leuk idee, hoe geraakt dit tot bij jullie?
+

U kan ons via het contactformulier op deze website een vraag of bericht nalaten dat we zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden.

Hoe word ik ondersteunend lid?
+

Op onze website kan u een charter ondertekenen, dat onze waarden en normen onderstreept. Na het ondertekenen van het charter bent u ondersteunend lid en zal u alle communicatie van NorthSeaChefs ontvangen. Van de steunende leden verwachten we niet dat ze uitsluitend met Noordzeevissen werken, maar vinden we het fijn als ze achter onze filosofie staan en die ook willen meegeven aan hun klanten.

X

Op zoek naar een specifieke chef?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Partenaires
Travailler avec nous ?
Vous avez envie de contribuer à la pêche durable et de vous mobiliser à nos côtés pour mieux faire connaître les poissons de la mer du Nord ? Devenez partenaire de NorthSeaChefs !

Complétez le formulaire de contact et découvrez comment nous pouvons, ensemble, créer un monde de demain faisant la part belle au goût, à la durabilité et au savoir-faire.
Devenir partenaire