Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Samenwerken

Samen sterker. Ontdek hoe we samenwerken met chefs, partners en horeca om Noordzeevis op de kaart te zetten.

Hotelscholen

De chefs van morgen maken vandaag kennis met de veelzijdigheid van Noordzeevis. NorthSeaChefs organiseert interactieve opleidingstrajecten voor hotelscholen, waarin studenten niet alleen leren over duurzaamheid en minder bekende vissoorten, maar ook hands-on aan de slag gaan met bereidingstechnieken en versnijdingen.

Dankzij samenwerking met VLAM en ervaren NSC-chefs krijgen leerlingen een volledig dagprogramma vol inspiratie en praktijkervaring. Zo zorgen we ervoor dat de volgende generatie chefs klaar is om duurzame keuzes te maken in de keuken.

Horeca events

Van inspirerende workshops en showcooking tot themastanden en netwerkmomenten – we zorgen ervoor dat chefs, restaurateurs en professionals kennismaken met minder bekende vissoorten en innovatieve technieken.

Door deel te nemen aan prestigieuze evenementen zoals Gault & Millau Culinary Innovators, Horeca Expo, Ladychef of the year en het Ostendaise Festival, vergroten we de impact en zichtbaarheid van Noordzeevis in de culinaire sector.

charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als
onder
steunend
lid:

Een ethisch charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als ondersteunend lid:

  • Streef je ernaar zoveel mogelijk onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers te gebruiken en te promoten.
  • Kook je respectvol gevangen vis met een gezonde dosis passie en liefde.
  • Ga je op een verantwoorde wijze om met bekende en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • Respecteer je de visseizoenen en pas je jouw kaart of aanbod aan volgens het seizoen.
  • Bereid je de vis naar eer en geweten en met respect voor de lokale, culinaire tradities.
  • Ben je bereid om interessante informatie uit te wisselen met de andere leden over onderbeminde, minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • beschik je over voldoende vakmanschap en verantwoordelijkheidsgevoel.
Jouw voordelen.

Door het onderschrijven van dit charter draag je bij aan het promoten van Belgische visvangst, ecologie en gezondheid. Je kan je profileren als een bewust persoon die kiest voor lokale en duurzame producten. Een absolute meerwaarde.

Bedankt! We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oei! Er ging iets mis! Probeer het opnieuw of verwittig ons via de contactpagina.

Vragen?

Hoe word ik ondersteunend lid?
+

Op onze website kan u een charter ondertekenen, dat onze waarden en normen onderstreept. Na het ondertekenen van het charter bent u ondersteunend lid en zal u alle communicatie van NorthSeaChefs ontvangen. Van de steunende leden verwachten we niet dat ze uitsluitend met Noordzeevissen werken, maar vinden we het fijn als ze achter onze filosofie staan en die ook willen meegeven aan hun klanten.

Kan ik een Blue Box ontvangen?
+

De blue boxen zijn enkel bestemd voor de leden van het onderzoeksteam. Zij zullen elke twee maanden aan de slag gaan met de inhoud van de blue box en op die manier verschillende vissoorten testen op vlak van rendement, houdbaarheid en toepassingen. Hun bevindingen kan je lezen op onze website bij de individuele vissenpagina’s.

Kan ik permanent deel uitmaken van het researchteam?
+

Elke twee jaar zal er een nieuw onderzoeksteam van 20 chefs worden voorgesteld. De huidige chefs uit het onderzoeksteam mogen iemand voordragen, maar daarnaast kunnen ook alle steunende leden hun kandidatuur indienen door het schrijven van een motivatiebrief. De selectie wordt dan gemaakt door een externe werkgroep. Bij het selecteren van het team zoekt de werkgroep een mooi evenwicht tussen zowel geografische ligging, als de verschillende type chefs. Bent u nog geen steunend lid, onderteken dan eerst ons charter via onze website.

Ik heb nog een leuk idee, hoe geraakt dit tot bij jullie?
+

U kan ons via het contactformulier op deze website een vraag of bericht nalaten dat we zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden.

Zijn de lidmaatschappen betalend?
+

Het lidmaatschap van de steunende leden is volledig gratis. Leden uit het onderzoeksteam betalen een kleine bijdrage voor de werkingskost en krijgen daar PR en blue boxen voor in ruil.

X

Op zoek naar een specifieke chef?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Partners
Samenwerken?
Draag jij bij aan een duurzamere visserij en wil je samen met ons de Noordzeevis nog beter op de kaart zetten? Sluit je aan als partner van NorthSeaChefs!

Vul het contactformulier in en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een toekomst waarin smaak, duurzaamheid en vakmanschap hand in hand gaan.
Partner worden