Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zuurdesem met hondshaai en rode biet
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Hondshaai

2 stuks hondshaai
1 zuurdesembrood
peper en zout, naar smaak

Rode biet

600g rode biet
1 eiwit
120g druivenpitolie
xeresazijn
uienolie

Condiment van sjalot

200g sjalotjes, gesnipperd
40g look, geperst
180g worcestersaus
300g witte wijn

Afwerking

walnoten


Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Olly Ceulenaere' met witte keukenvest.
Olly Ceulenaere
Bereiding

Hondshaai

Fileer de vis, verwijder de graatjes, snij in kleine stukjes en bak kort op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

Toast

Snij dunne plakken van zuurdesembrood, bak krokant in de oven op 180°C.

Rode biet

Gaar de bietjes ongeschild in de oven op 200°C, laat afkoelen, pel. Mix 200g bieten met het eiwit, voeg druppelsgewijs de druivenpitolie toe, mix tot een homogene massa, kruid met peper en zout, fris op met xeresazijn. Snij de rest van de bietjes in blokjes, maak aan met uienolie en xeresazijn.

Condiment van sjalot

Zet de sjalot en look onder met wijn en worcestersaus, laat op een laag vuur volledig uitkoken, laat afkoelen.

Afwerking

Leg tussen 2 toastjes de rode bietencrème en -blokjes, de hondshaai en enkele puntjes condiment. Werk af met geraspte walnoot.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de zijkant van de hondshaai.

Gerelateerde gerechten

Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Bekijk gerecht
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Bekijk gerecht
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Bekijk gerecht
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Bekijk gerecht
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Bekijk gerecht
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Bekijk gerecht
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Bekijk gerecht
een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Bekijk gerecht
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Bekijk gerecht
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Bekijk gerecht
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht