Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Wijting­carpaccio
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Wijting

360g wijtingfilet

Groenten

1/4 knolselder
keukenzout, naar smaak
12 kerstomaatjes
20g sushi-azijn
peper en zout, naar smaak
40g koriander
40g dragon
40g olijfolie
sap van een halve citroen

Zure room

60g zure room
sap van een halve citroen
zeste van citroen
fleur de sel, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Rudi Van Beylen' met witte keukenvest
Rudi Van Beylen
Bereiding

Wijting

Klop de wijtingfilets in dunne plakjes tussen bakpapier. Leg ze 30 minuten in de diepvriezer, snij ze nadien in de gewenste vorm als ze nog half hard zijn.

Knolselder

Snij de knolselder met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes, frituur ze op 160°C tot ze goudkleurig zjn.
Werk af met keukenzout

Kerstomaatjes

Snij de kerstomaatjes in aan de onderkant en dompel 5 seconden in kokend water, laat schrikken in koud water zodat ze makkelijker pellen. Besprenkel ze met sushi-azijn en olijfolie, kruid met peper en fleur de sel.

Kruidensla

Meng de koriander en dragon met olijfolie, citroensap en fleur de sel.

Zure room

Werk de zure room op met citroensap, zeste van citroen en fleur de sel.

Afwerking

Leg de nog half bevroren wijtingcarpaccio op het bord, smeer in met de overgebleven mengeling van olijfolie, citroensap en fleur de sel. Schik daarop de kruidensla en kerstomaatjes en spuit enkele dotjes zure room op de carpaccio.


Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van wijting op schilferijs met het oog en de zijvin.

Gerelateerde gerechten

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Bekijk gerecht
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Bekijk gerecht
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Bekijk gerecht
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Bekijk gerecht
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Bekijk gerecht
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Bekijk gerecht
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Bekijk gerecht
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Bekijk gerecht
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Bekijk gerecht
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Bekijk gerecht
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Bekijk gerecht
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Bekijk gerecht
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Bekijk gerecht
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Bekijk gerecht