Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Wijting met butternut­pompoen
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Wijting

360g wijtingfilet met vel
olijfolie
fleur de sel, naar smaak

Pompoenvariaties

1/2 butternutpompoen
1g kummelzaadjes
gerookt paprikapoeder
fleur de sel, naar smaak
korianderbolletjes
citroensap
1 sinaasappel
50g boter
fijn keukenzout, naar smaak

Geprakte aardappel

300g kookvaste aardappelen
20g zwarte olijven
10g bieslook
50g olijfolie
citroen (rasp en sap)
peper en zout, naar smaak

Vinaigrette

5g balsamico-appelazijn
30g olijfolie
citroensap

Afwerking

20 blaadjes paarse shiso

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Rudi Van Beylen' met witte keukenvest
Rudi Van Beylen
Bereiding

Wijting

Verdeel de vis in stukken van 90g. Bak ze kort op e velkant in een hete pan met olijfolie.
Kruid met fleur de sel.

Pompoenchips

Snij dunne plakjes van de pompoen, frituur ze op 150°C tot ze gaar zijn.
Bewaar op keukenpapier, werk af met fijn zout.

Pompoen uit de oven

Snij de rest van de pomoen in mooie partjes. Bestrooi met kummel, fleur de sel, paprikapoeder en korianderbolletjes. Bak ze 15 minuten in olijfolie in de oven op 200°C. Haal uit de oven en besprenkel met citroensap.

Pompoencrème

Stoof de afsnijdsels van de pompoen in sinaasappelsap en boter, kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.

Geprakte aardappel

Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, prak, meng met zwarte olijfjes, gesnipperde bieslook, olijfolie, citroensap, peper en zout.

Vinaigrette

Meng de olijfolie met balsamico-azijn en citroensap. Lepel als marinade over het gerecht.

Afwerking

Dresseer het bord zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

Wijting op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Bekijk gerecht
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Bekijk gerecht
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Bekijk gerecht
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Bekijk gerecht
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Bekijk gerecht
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Bekijk gerecht
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Bekijk gerecht
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Bekijk gerecht
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Bekijk gerecht
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Bekijk gerecht
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Bekijk gerecht
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Bekijk gerecht
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Bekijk gerecht
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Bekijk gerecht