Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
rode poon met doperwt
Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rode poon

150g rode poon filet
peper en zout, naar smaak
olijfolie
citroensap
1/2 sjalot, gesnipperd
1 el bieslook, fijngesneden

Crémeux

150g  melk
150g room
150g gevogeltebouillon
1/2 sjalot
1 teentje look
1 stengel citroengras
2 blaadjes laurier
tijm
2 blaadjes gelatine
350g doperwten

Afwerking

enkele radijsjes
witte wijnazijn
verse tuinkruiden

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Bart Van Hoecke
Bereiding

Tartaar rode poon

Verwijder het vel van de rode poon, snij de vis gelijkmatig in brunoise. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie, citroensap, sjalot en bieslook.

Crémeux

Laat de melk, room en bouillon trekken met de sjalot, look, citroengas, laurier en tijm. Week de gelatine in koud water. Zeef het vocht en los er de gelatine in op. Kook de doperwten gaar en laat ze onmiddellijk schrikken in ijswater, giet af. Cutter de erwten met de roombouillon en passeer door een fijne zeef, kruid en verdeel over schaaltjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

Maak enkele radijsjes schoon, snij ze in partjes, marineer ze enkele minuten in de witte wijnazijn. Maak met behulp van 2 lepels een quenelle van de rode poontartaar, schik de radijsjes eromheen, garneer met verse tuinkruiden. Serveer met de crémeux.

Foto: Heikki Verdurme

Rode poon op schilferijs.

Gerelateerde gerechten

Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Bekijk gerecht
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Bekijk gerecht
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Bekijk gerecht
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Bekijk gerecht
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Bekijk gerecht