Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
rode poon met quinoasalade
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rode poon

2 rode ponen
peper en zout, naar smaak

Sla

2 slaharten
olijfolie
azijn

Quinoasalade

100g quinoa
1 granaatappel
1/2 el koriander
olijfolie
1/2 el witte wijnazijn
peper en zout, naar smaak

Vinaigrette

30g vlierbloesemsiroop
50g limoensap
100g olijfolie
zeste van 1/2 limoen

Afwerking

avocadocrème

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Bart Van Hoecke
Bereiding

Quinoasalade

Spoel de quinoa in koud water, kook gaar in de gezouten water. Haal de pitjes uit de granaatappel. Maak een salade van de quinoa, granaatappel en de koriander, kruid met peper en zout, olijfolie en de witte wijnazijn.

Sla

Snij de slaharten los, breng de blaadjes op smaak met wat olijfolie en enkele druppels azijn.

Rode poon

Fileer de rode poon en maak schoon. Dep de filets droog en bak ze kort. Breng op smaak met peper en zout.

Vinaigrette

Maak met de aangegeven ingrediënten een klassieke vinaigrette.

Afwerking

Schrik de quinoasalade in een bowl, verdeel de slaharten errond. Leg de rode poon op de quinoa en spuit er wat avocadocrème tegenaan. Lepel er wat vinaigrette over en garneer verder naar eigen inspiratie.

Foto: Heikki Verdurme

Rode poon op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Bekijk gerecht
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Bekijk gerecht
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Bekijk gerecht
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Bekijk gerecht
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Bekijk gerecht