Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pieterman met lamsoor
pietermanfilet met lamsoor en een sausje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pieterman
2 grote pietermannen, indien gefileerd ook het visafval meevragen
fijn keukenzout

Saus
visafval van de pieterman
1 blik tomatenconcentraat
1 kleine ui
1/2 wit van prei
1 takje tijm
1 teentje look
200g witte wijn
200g room
100g goede koude boter
sap van citroen

Afwerking
100g lamsoor
fijn keukenzout, naar smaak
peper, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Alex Verhoeven ' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Alex Verhoeven
Bereiding

Pieterman

Fileer de pieterman en portioneer deze. Besprenkel met een beetje fijn zout, dek af en zet 1u in de frigo.

Saus

Bak de graten van de pieterman aan met een beetje prei, ui, tijm, look en goede boter. Voeg hier een koffielepel tomatenpuree aan toe. Laat goed doorbakken en blus af met 200 g witte wijn en 200 g room. Laat het geheel gedurende 1 u trekken op een zacht vuur. Daarna passeer je de saus en laat je 1/3 ervan inkoken. Mix de jus met 50g koude boter.

Pieterman en lamsoor

Bak de pieterman, laat de lamsoren zachtjes garen in goede boter en kruid af met peper en zout.

Afwerking

Plaats de lamsoren in een bord en leg hier de gebakken pieterman op. Werk de jus af met een beetje sap van een citroen, schuim deze als laatste op en dresseer over het bord.

Gerelateerde gerechten

No items found.