Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
langoustine met zomerprei en blanche de namur
Gebakken langoustine met prei gedresseerd op een lichtblauw bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Langoustine

8 langoustines

Saus

koppen van de langoustines
1 liter melkwei
1 flesje witbier Blanche de Namur
1 klontje boter
peper en zout, naar smaak

Prei en zwammen

4 stengels prei
uienolie
100g eidooierzwam
boter
peper en zout, naar smaak

Afwerking

waterkers

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Olly Ceulenaere' met witte keukenvest.
Olly Ceulenaere
Bereiding

Langoustines

Scheid de kop van de staart, maak de staart schoon, verwijder het darmkanaal, bak kort.

Saus

Hak de koppen in stukken, zet op in melkwei en witbier, laat inkoken tot sausdikte, werk op met een klontje boter, breng op smaak.

Prei

Maak de prei schoon, rooster gaar in hete kolen.
Pel de verbrande buitenste laag af en gooi ze weg, pel de tweede laag af en droog die in de oven. Vermaal daarna tot poeder.
Kruid de kern met peper, zout en wat uienolie, hou warm.

Eidooierzwam

Maak de paddenstoelen schoon, bak in wat boter en breng op smaak.

Afwerking

Dresseer de prei op het bord, leg de langoustines ernaast en de champignons eromheen, samen met wat saus. Werk af met waterkers.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.