Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Leng met prei en pastinaak
Leng met prei en pastinaak gedresseerd op een wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Leng

500g lengfilet
2el yanukiku-marinade (lak, te koop in de betere horecawinkel)
peper van de molen enfleur de sel, naar smaak

Auberginecrème

3 aubergines
olijfolie
1 teentje look
3el Griekse yoghurt
2g za'athar (Libanees kruid)
peper en zout, naar smaak

Prei en pastinaak

4 minipastinaken
2 stengels prei
20 g boter
2 takjes tijm
1 blad laurier
peper en zout, naar smaak

Afwerking

4 takjes boerenworm (of wortelloof)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michiel Rabaey' met witte keukenvest.
Michiel Rabaey
Bereiding

Leng

Snij de vis in porties, gaat 15 minuten vacuüm op 55°C (of in de oven of snelkookpan), smeer in met de lak, kruid goed met peper en fleur de sel. Laat lichtjes korsten onder salamander of grill.

Aubergines

Schil de aubergines, snij doormidden, draai in aluminiumfolie met een teentje look, olijfolie, peper en zout. Gaar 40 minuten in de oven op 180°C. Haal uit de folie, mix met de Griekse yoghurt fijn in de keukenrobot. Breng op smaak met peper, zout en za'athar.

Prei

Was de prei, gaar in haar geheel vacuüm met een klontje boter, tijm en laurier. Koel in ijswater, snij in porties, brand met een koksbrandertje. Zet in de oven in een beboterd potje met een beetje water, peper en zout, en afgedekt met een boterpapiertje.

Pastinaak

Maak goed schoon, snij in stukken, bak de helft krokant aan in de pan en grill de andere helft op de Green Egg.

Afwerking
Dresseer naar eigen voorkeur of zoals op de foto. Werk af met boekenworm of wortelloof.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van het vel van leng op schilferijs.

Gerelateerde gerechten

Leng met daarrond verschillende groene garnituren gedresseerd op een wit bord.
Leng in 't groen
Bekijk gerecht