Merlangius Merlangus
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccabfc2c3442dc968b3f2_NSC-VIS-37.jpg)
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cea7945a40052f1942d9f_NSC-VIS-24.jpg)
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cea9e1096fd7989e1333a_NSC-VIS-29.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Wijting
![Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab27ae0119bd7fe86d6a79_nsc_080816_56891%20(1).jpg)
![Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab26299cb83e8526c2e467_nsc_080816_57303%20(1).jpg)
![Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44098feaea35e3a5ff82b_NSC%20Wijting%202018102664046.jpg)
![Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43ed48b142e0c746f9b21_NSC%20Wijting%202018102664548.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44a3daf92439c72893c59_website.jpg)
![Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c434f39eb24d81ebbe0853_NSC%20Wijting%202018102664030.jpg)
![Wijting met een soepje van kokkels](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43965da3acc2b2e0975fa_NSC%20Wijting%202018102664616.jpg)
![Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e12bec4e79bb8f5d34531f_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5343.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)
![Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3980710abfd68821eee77_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6243.jpg)
![gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4bd21d5cb8b7145f82bf_NSC%20Wijting%202018102664564.jpg)
![Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44242fe43570ad50a6b7a_NSC%20Wijting%202018102664275.jpg)
![wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6c91f1d5d9e96f509e20_nsc_200616_47580%20(1).jpg)
![Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c433334602484ed7b0f440_NSC%20Wijting%202018102663957.jpg)
![Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e39d5b42d43b35be10d616_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6317.jpg)
![Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e129f8830d4f3c2f4ae2ff_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5364.jpg)
![Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43af7e00aff02f2dbd09f_NSC%20Wijting%202018102664522.jpg)
![Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4a53202275510c8565b7_NSC%20Wijting%202018102664600.jpg)
![Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b31764945d981702fb15f4_nsc_080816_57227.jpg)
![wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6e1a09209fd47ba6160a_nsc_200616_47627.jpg)
![Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b311c97d3f73daa733fbed_nsc_080816_56922.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van Jo Lemmens met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e227fdee7a27cb3052ed_jo-lemmens.jpg)
Vers: 1 - 2 dagen Diepvries: 3 maanden
70%
Zeer fragiel vlees. Droogt snel uit. Ik laat de filets zachtjes garen in de oven bedekt met een zeewiervel (Nori) en een klontje boter. Paneren en frituren.
Frituren - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van ' Edwin Menue' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e32be472f970006a7862_NorthSeaChefs1290.jpg)
Hoog rendement, op vele manieren te gebruiken.
Ontzettend veel toepassingen mogelijk. Door kort te pekelen wordt de structuur van de vis wat steviger en dus ook makkelijker te gebruiken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Clement Petitjean' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a3e63206c2b94b3250a6d_6_DDC180115__00790.jpg)
4 dagen
+- 50%
Eerst 5 minuten pekelen en daarna 3 minuten in de oven op 160°C. Ook zeer lekker gepanneerd met een kruidenmengeling en daarna frituren op 180°C.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
4 dagen
Makkelijk te kuisen en een goed rendement +- 50%.
Wijting is een veelzijdige vis. Laat zich goed op zijn geheel grillen. Het visvlees is ook zeer goed bruikbaar in soepen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja