Merlangius Merlangus
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Wijting
test
re
sul
ta
ten
Vers: 1 - 2 dagen Diepvries: 3 maanden
70%
Zeer fragiel vlees. Droogt snel uit. Ik laat de filets zachtjes garen in de oven bedekt met een zeewiervel (Nori) en een klontje boter. Paneren en frituren.
Frituren - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
Hoog rendement, op vele manieren te gebruiken.
Ontzettend veel toepassingen mogelijk. Door kort te pekelen wordt de structuur van de vis wat steviger en dus ook makkelijker te gebruiken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja
4 dagen
+- 50%
Eerst 5 minuten pekelen en daarna 3 minuten in de oven op 160°C. Ook zeer lekker gepanneerd met een kruidenmengeling en daarna frituren op 180°C.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
4 dagen
Makkelijk te kuisen en een goed rendement +- 50%.
Wijting is een veelzijdige vis. Laat zich goed op zijn geheel grillen. Het visvlees is ook zeer goed bruikbaar in soepen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja