Merlangius Merlangus




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Vers: 1 - 2 dagen Diepvries: 3 maanden
70%
Zeer fragiel vlees. Droogt snel uit. Ik laat de filets zachtjes garen in de oven bedekt met een zeewiervel (Nori) en een klontje boter. Paneren en frituren.
Frituren - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

Hoog rendement, op vele manieren te gebruiken.
Ontzettend veel toepassingen mogelijk. Door kort te pekelen wordt de structuur van de vis wat steviger en dus ook makkelijker te gebruiken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja

4 dagen
+- 50%
Eerst 5 minuten pekelen en daarna 3 minuten in de oven op 160°C. Ook zeer lekker gepanneerd met een kruidenmengeling en daarna frituren op 180°C.
Frituren - Bakken
Ja
Ja

4 dagen
Makkelijk te kuisen en een goed rendement +- 50%.
Wijting is een veelzijdige vis. Laat zich goed op zijn geheel grillen. Het visvlees is ook zeer goed bruikbaar in soepen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
Recepten
met
Wijting
.jpg)
.jpg)











.jpg)









Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.