Maja brachydactyla
Spinkrabben zijn minder talrijk dan Noordzeekrabben, maar zijn veel fijner van smaak.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Spinkrab
test
re
sul
ta
ten
Veel verlies qua gewicht omdat het pantser meer weegt dan het vlees dat je uit de spinkrab kan halen.
Top product. Lekker om een salade te maken met verse mayonaisse.
Frituren - Bakken - Stoven - In fumets
Ja
Ja
Afkoken in bouillon en later het vlees uithalen. Dus je kan zo goed als alles gebruiken.
De poot in kokende jus leggen, van het vuur halen en laten afkoelen. Nadien kan je het vruchtvlees uithalen. Vruchtvlees is redelijk papperig, maar heel lekker van smaak (iet of wat zoet). Met de jus heb ik nadien kroepoek gemaakt.
Pocheren - In Fumets
Ja
Ja
Mooie volle, krabbenpoten
Het was de eerste keer dat ik het product heb klaargemaakt. Gekookt in bouillon (4 min) en laten afkoelen.
Pocheren
Nee
Nee