Maja brachydactyla
Spinkrabben zijn minder talrijk dan Noordzeekrabben, maar zijn veel fijner van smaak.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Veel verlies qua gewicht omdat het pantser meer weegt dan het vlees dat je uit de spinkrab kan halen.
Top product. Lekker om een salade te maken met verse mayonaisse.
Frituren - Bakken - Stoven - In fumets
Ja
Ja

Afkoken in bouillon en later het vlees uithalen. Dus je kan zo goed als alles gebruiken.
De poot in kokende jus leggen, van het vuur halen en laten afkoelen. Nadien kan je het vruchtvlees uithalen. Vruchtvlees is redelijk papperig, maar heel lekker van smaak (iet of wat zoet). Met de jus heb ik nadien kroepoek gemaakt.
Pocheren - In Fumets
Ja
Ja

Mooie volle, krabbenpoten
Het was de eerste keer dat ik het product heb klaargemaakt. Gekookt in bouillon (4 min) en laten afkoelen.
Pocheren
Nee
Nee
Recepten
met
Spinkrab
Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.