Maja brachydactyla
Spinkrabben zijn minder talrijk dan Noordzeekrabben, maar zijn veel fijner van smaak.
![Detailfoto van spinkrab op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cc26d9a34db4779593651_NSC-Noordzeevis-67.jpg)
![Detailfoto van spinkrab op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cc2820ff70be732fcbf6c_NSC-Noordzeevis-78.jpg)
![Detailfoto van spinkrab op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cc29f21320cf4575fde51_NSC-Noordzeevis-71.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Spinkrab
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'David Grosdent' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a9c1aaaece10ea45bbdce_NorthSeaChefs1149.jpg)
Veel verlies qua gewicht omdat het pantser meer weegt dan het vlees dat je uit de spinkrab kan halen.
Top product. Lekker om een salade te maken met verse mayonaisse.
Frituren - Bakken - Stoven - In fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692b9f2ed44108e5cdd765_broestavernier.jpg)
Afkoken in bouillon en later het vlees uithalen. Dus je kan zo goed als alles gebruiken.
De poot in kokende jus leggen, van het vuur halen en laten afkoelen. Nadien kan je het vruchtvlees uithalen. Vruchtvlees is redelijk papperig, maar heel lekker van smaak (iet of wat zoet). Met de jus heb ik nadien kroepoek gemaakt.
Pocheren - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Matthias Speybrouck' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac929edf66ed47075ff461_NorthSeaChefs1101.jpg)
Mooie volle, krabbenpoten
Het was de eerste keer dat ik het product heb klaargemaakt. Gekookt in bouillon (4 min) en laten afkoelen.
Pocheren
Nee
Nee