Loligo Vulgaris
Pijlinktvissen zijn vooral bekend als de gefrituurde calamares. Maar deze veelzijdige soort heeft heel wat meer te bieden. Er is een enorme aanvoer aan pijlinktvis door Belgische vissers, maar er zijn maar weinig mensen die dit weten.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Vers: 2 dagen Diepvries: 2 à 3 maanden
80%
De tube van de pijlinktvis zeer fijn snijden. Een minuut opwarmen en dresseren met limoensap, vissaus, chili, koriander en suiker. De tentakels paneren en krokant frituren.
Frituren - Stoven - Bakken
Ja
Ja

90%
Portioneren en de plakken op elkaar leggen en in de diepvries steken, daarna snijden op snijmachine en rauw marineren in olijfolie, limoensap, limoenzeste, piment d'espelette peper en zout. De tentakels kort bakken met fijne groentjes.
Rauw - Bakken
Ja
Ja
Recepten
met
Pijlinktvis








Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.