Buccinum undatum
Wulken zijn grijs-beige zeeslakken. Ze hebben een spiraalvormig gewonden schelp.



Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

+- 40%
Ik serveer dit altijd in onze bistro, niet iedereen is even enthousiast, maar toch verrassend veel liefhebbers. Ik spoel ze 5x, leg ze 1 uur op zout water en gaar ze dan zachtjes onder deksel 2,5 uur in een court-bouillon.
In Fumets
Ja
Ja

Geen idee van ratio schelp t.o.v. vlees.
Helaas zijn wulken steeds minder op de kaart te vinden. Het is iets taaier en niet boeiend voor een jonger publiek. Het is een uitdaging om deze terug wat populairder te maken.
Pocheren
Nee
Ja

Water met zout, chilipeper, tijm en laurier opkoken. Wulken toevoegen en laten opkoken. Laten afkoelen in de jus. uithalen en in afgekoelde jus bewaren. Schelpen kan je later nog gebruiken om te dresseren.
Bakken - In Fumets
Nee
Ja
Recepten
met
Wulk


Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.