Buccinum undatum
Wulken zijn grijs-beige zeeslakken. Ze hebben een spiraalvormig gewonden schelp.
![Twee wulken op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf08c32908e72bedd042f_NSC-Noordzeevis-82.jpg)
![Twee wulken op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf09ee2ec2b3cb2e7f04b_NSC-Noordzeevis-81.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Wulk
![Een wulken schelp met daarvoor het gerecht gedresseerd op een blauw bordje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab30058e4a104fdeb2dc53_nsc_weekend_1_27385.jpg)
![Pasta met wulken en zongedroogde tomaten op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e2916c1f8db282e8b93496_3350-NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-01-22-OCTO.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
+- 40%
Ik serveer dit altijd in onze bistro, niet iedereen is even enthousiast, maar toch verrassend veel liefhebbers. Ik spoel ze 5x, leg ze 1 uur op zout water en gaar ze dan zachtjes onder deksel 2,5 uur in een court-bouillon.
In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Kim Devisschere' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac933a15de7ad24575c9a8_NorthSeaChefs0022.jpg)
Geen idee van ratio schelp t.o.v. vlees.
Helaas zijn wulken steeds minder op de kaart te vinden. Het is iets taaier en niet boeiend voor een jonger publiek. Het is een uitdaging om deze terug wat populairder te maken.
Pocheren
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692b9f2ed44108e5cdd765_broestavernier.jpg)
Water met zout, chilipeper, tijm en laurier opkoken. Wulken toevoegen en laten opkoken. Laten afkoelen in de jus. uithalen en in afgekoelde jus bewaren. Schelpen kan je later nog gebruiken om te dresseren.
Bakken - In Fumets
Nee
Ja