Buccinum undatum
Wulken zijn grijs-beige zeeslakken. Ze hebben een spiraalvormig gewonden schelp.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Wulk
test
re
sul
ta
ten
+- 40%
Ik serveer dit altijd in onze bistro, niet iedereen is even enthousiast, maar toch verrassend veel liefhebbers. Ik spoel ze 5x, leg ze 1 uur op zout water en gaar ze dan zachtjes onder deksel 2,5 uur in een court-bouillon.
In Fumets
Ja
Ja
Geen idee van ratio schelp t.o.v. vlees.
Helaas zijn wulken steeds minder op de kaart te vinden. Het is iets taaier en niet boeiend voor een jonger publiek. Het is een uitdaging om deze terug wat populairder te maken.
Pocheren
Nee
Ja
Water met zout, chilipeper, tijm en laurier opkoken. Wulken toevoegen en laten opkoken. Laten afkoelen in de jus. uithalen en in afgekoelde jus bewaren. Schelpen kan je later nog gebruiken om te dresseren.
Bakken - In Fumets
Nee
Ja