Platichthys flesus
De bot is nauw verwant aan de schol, met het uiterlijke verschil dat er nauwelijks duidelijke vlekken op de (donkere) bovenzijde van de vis te zien zijn en door de rij knobbeltjes op de zijlijn.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

40% bij kleinere exemplaren 50% bij grotere exemplaren
Zeer smakelijk visvlees. Bakken op de velkant en 100°C garen in de oven.
Bakken
Ja
Ja

Mooi alternatief voor pladijs. Iedereen kent die vis omdat ze hem weggooien! Is super als je hem bakt op de velkant (vel is krokanter dan pladijs). Ik serveer hem rauw gemarineerd in mijn restaurant.
Rauw - Bakken
Ja
Ja

Een beetje dezelfde eigenschappen als schar.
Wij hebben de vis voornamelijk gebruikt als goujonettes, die heel smaakvol waren gebruikt als garnituur.
Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja

Vlug te droog bij garing Minder aangename geur na bakken Zeer goed prijs/kwaliteit
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
Recepten
met
Bot
Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.