Trisopterus luscus
Steenbolk is een kabeljauwachtige. Hij is talrijk aanwezig voor onze kust. Er zitten grote scholen rond wrakken en ter hoogte van de pillonen van de nieuwe windmolenparken.
![Detailfoto van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccacf52cbe249c9db3d39_NSC-VIS-40.jpg)
![Detailfoto van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccabfc2c3442dc968b3f2_NSC-VIS-37.jpg)
![Detailfoto van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccaf49abdd6b9199d3a79_NSC-VIS-41.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Steenbolk
![Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de8464adba74431508ceb4_NSC%20Vlam%20310820192242.jpg)
![Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6305f5e0f7854fac508edc98_NSC%20Vlam%20310820192208.jpg)
![Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28215d6635bc16fcffe11_1188-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO-2.jpg)
![een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b4597f3c102e23be8efbec_nsc_weekend_2_31742.jpg)
![Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3785dc6117943e0c76b4_nsc_weekend_1_27367.jpg)
![Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfd9e1199923cdb2f20e6c_FRC202001231053.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7ebf274852c633b9fe23_NSC%20Vlam%20310820192228.jpg)
![Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdccb34e37a2f483832b9_FRC202001231038.jpg)
![Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e27ed8d9d89466b7430191_1113-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO.jpg)
![Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63591facc87480c5d465f6d8_NSC%20202210170064-%C2%A9FrC.jpg)
![Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359216472550d85565338b2_NSC%20202210170051-%C2%A9FrC.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Jo Grootaers' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac935a6bae2f7dcdf3e3eb_NorthSeaChefs1168.jpg)
2 dagen
Vrij goed rendement.
Zeer lekker. We laten het vel eraan omdat het een delicate vis is. Zeker voor warme bereidingen. We pekelen de vis eerst om hem wat steviger te maken. Kan geen hoge temperatuur aan.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Bart Tastenhoye' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac2e8a449a924d961d8d07_144_DDC180129__04440.jpg)
Goed rendement. Interessant om met te werken.
Bij het bakken snel gaar en dan wordt het een beetje droog. Ik laat ze langzaam garen onder de gloeilamp. Dat geeft voor mij het beste resultaat.
Pocheren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Edwin Van Goethem' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a45edccd25da536fc8cf6_48_DDC180115__00558.jpg)
Vers: 1 à 2 dagen Diepvries: 2 à 3 maanden
Gemiddeld tot goed. Graten zijn niet geschikt voor een fumet.
Eerder voor rauwe bereidingen of licht gebakken. Is een visje dat zeer snel uit elkaar valt. Zeer lekker gepekeld, gebrand of gemarineerd.
Rauw - Bakken
Nee
Ja
![Profielfoto van 'Michael Vanderhaeghe' met witte keukenvest en donkere voorbinder.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62501595e0647c1d2d7d256e_michael-vanderhaeghe.jpg)
Na het pekelen 7 dagen houdbaar. Diepvries: 6 maanden
Weinig verlies Stevige middengraat.
Lekkere vis met stevige structuur. Ik vind hem het lekkerste gefrituurd.
Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Lode De Roover' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62694361e8f9998148955d11_lodederoover.jpg)
2 dagen
40%
Mooi zacht visvlees, snel gaar dus ook snel 'over cooked'. Zeer lekker en goedkoop alternatief voor een witte platvis. Lekker op het vel gebakken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Vilhjalmur Sigurdarson' met zwarte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62694922f2531457ffcd9017_vilhjalmur-sigurdarson.jpg)
2 à 3 dagen
35%
Kabeljauwachtig. Licht van smaak, maar heel lekker. Kwetsbare structuur, maar neemt veel boter op bij het bakken. Zeer lekker in fumets.
Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja