Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Vilhjalmur Sigurdarson

Michelin

Gault & Millau

15.5

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

'Vilhjalmur, beter bekend als Willy, streeft naar evenwichtige gerechten op basis van groenten van gepassioneerde boeren, kwaliteitsvis uit onze Noordzee en vlees van lokale producenten. Met deze hoogwaardige grondstoffen hoopt hij zijn gasten te inspireren met een innovatieve, seizoensgebonden en heerlijke keuken.'

Gerechten van deze chef

Octopustentakels met geroosterde bloemkool gedresseerd in een diep wit bord met zwarte rand.
Octopus met bloemkool, boekweit en langoustine-emulsie
Bekijk gerecht
Octopustentakel met een halve tomaat en aubergine gedresseerd in een wit diep bord met zwarte rand
Octopus met tomaat en aubergine
Bekijk gerecht
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Bekijk gerecht
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Bekijk gerecht
Victory loves preperation has always been a mantra of mine. Voorbereid zijn en jezelf in de beste situatie brengen om succesvol te zijn, is de sleutel tot het bereiken van je doelen in het leven.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Vilhjalmur Sigurdarson' met zwarte keukenvest.
Vilhjalmur Sigurdarson

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Eerlijk gezegd ben ik niet iemand die favorieten kiest, maar ik denk dat ik voor zeeduivel zou gaan, rijk en smaakvol maar ook vluchtig en kan in onervaren handen vreselijk mis gaan. Thuis in IJsland was het een vis voor de armen omdat er altijd veel bijgeloof omheen was vanwege zijn lelijke gezicht, maar het is echt een geweldige vis om mee te werken.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Wakker worden met de kinderen en ontbijten. Taxi papa voor hun weekendsporten en dan lunchen. 's Middags naar de speeltuin of in de tuin spelen met de kinderen als het weer het toelaat. Dan als de kinderen eindelijk slapen een fles wijn open doen en een moment van rust voor mij en mijn vrouw. Simple pleasures.

Levensmotto?
+

Wees trouw aan jezelf en doe het juiste.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Niemand is perfect, ik probeer altijd de beste versie van mezelf te zijn voor iedereen, maar ik verlies vaak snel mijn geduld bij mensen die volgens mij niet bij kunnen blijven, dus ik merk vaak dat ik dingen gewoon zelf doe in plaats van te delegeren. En chocolade.