Scyliorhinus canicula
De hondshaai is een kleine slanke haai te herkennen aan zijn korte brede snuit in combinatie met de vele bruine vlekjes op de lichtbruine tot grijze huid.





Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Te gebruiken in vele toepassingen: gepekeld, gelakt, gerookt, in de oven. Ik heb de eindstukjes gegaard in bouillon met de gerookte graten, daarna heb ik ze verwerkt in kroketjes met groene kruiden. Zeer lekker!
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja

2 - 3 dagen
+- 50 %
Mooie, stevige vis. Geen graten, maar kraakbeen. Ideaal om te grillen of roken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja

2 dagen
Veel afval en moeilijk op te kuisen.
Geschikt voor alle bereidingen van paling. Lakage aan toevoegen of marineren. ook gerookt heel lekker. Privé zeer moeilijk op te kuisen.
Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja

3 dagen
Veel werk om op te kuisen, maar er blijft een mooie hoeveelheid filet over.
Vis heeft mooi stevig vlees op kraakbeen. Kan in mootjes worden gegrild of op filet. Als je het vlees te ver gaard wordt het papperig van structuur. Ik verwerk het graag opgerold in kruidenbladeren.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja

2 - 4 dagen
25%
Smaakvolle vis. Zeer moeilijk om te fileren. Makkelijk te conserveren. Wordt bijna niet slecht gezouten en gepekeld.
Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
Recepten
met
Hondshaai









.jpg)



Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.