Scyliorhinus canicula
De hondshaai is een kleine slanke haai te herkennen aan zijn korte brede snuit in combinatie met de vele bruine vlekjes op de lichtbruine tot grijze huid.
![Detailfoto van hondshaai op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bef6be2ec2bab60e67567_NSC-VIS-111.jpg)
![Detailfoto van hondshaai op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bef78ae9ce6190ffddc8e_NSC-VIS-112.jpg)
![Detailfoto van hondshaai op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bef91d48c54fe7735c243_NSC-VIS-114.jpg)
![Detailfoto van hondshaai op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf06598a9312c2cd3ba39_NSC-VIS-108.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Hondshaai
![Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfe4e9456bf7cc54dd07b0_Ambiance%20NSC_Wilford%20T%20%C2%A9Frc-202002186248.jpg)
![gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdf5289b0e637428a5595_Ambiance%20NSC_Wilford%20T%20%C2%A9Frc-202002186223.jpg)
![gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de58decf81045e1f875d08_Vlam%20NSC%202019012366286.jpg)
![Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28ae7c1eb432e8375f5c1_3305-NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-01-22-OCTO.jpg)
![Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a6fcf4caa9382602dab189_hondshaai-garnaal.jpg)
![Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfe17cdc39605d75c822ea_Ambiance%20NSC_Wilford%20T%20%C2%A9Frc-202002186238.jpg)
![Tajine met hondshaai](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de5696094eec3e7eb519a1_Vlam%20NSC%202019012366332.jpg)
![Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3d45444e4f6e29ca5eea_nsc_weekend_130616_43858.jpg)
![Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac5bfbe4295f7193ccb6e6_nsc_200616_47671.jpg)
![Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac5aa271ef4b60bd69a1df_nsc_200616_47759%20(1).jpg)
![Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de5b00213ac11a49031769_Vlam%20NSC%202019012366301.jpg)
![een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de53c695ba8a8dfeb13145_Vlam%20NSC%202019012366315.jpg)
![Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac343ec4f86f100a98d236_nsc_weekend_130616_43983.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Ivan Menten' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626942367e01a00c6758182b_ivanmenten.jpg)
Te gebruiken in vele toepassingen: gepekeld, gelakt, gerookt, in de oven. Ik heb de eindstukjes gegaard in bouillon met de gerookte graten, daarna heb ik ze verwerkt in kroketjes met groene kruiden. Zeer lekker!
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja
![Profielfoto van 'Pieter Coomans' met een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e24385fd055f4922304a_NorthSeaChefs1261.jpg)
2 - 3 dagen
+- 50 %
Mooie, stevige vis. Geen graten, maar kraakbeen. Ideaal om te grillen of roken.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Patrick Van Hoorn' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6269411b6826d4b2ba6dc48b_patrickvanhoorn.jpg)
2 dagen
Veel afval en moeilijk op te kuisen.
Geschikt voor alle bereidingen van paling. Lakage aan toevoegen of marineren. ook gerookt heel lekker. Privé zeer moeilijk op te kuisen.
Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
3 dagen
Veel werk om op te kuisen, maar er blijft een mooie hoeveelheid filet over.
Vis heeft mooi stevig vlees op kraakbeen. Kan in mootjes worden gegrild of op filet. Als je het vlees te ver gaard wordt het papperig van structuur. Ik verwerk het graag opgerold in kruidenbladeren.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Vilhjalmur Sigurdarson' met zwarte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62694922f2531457ffcd9017_vilhjalmur-sigurdarson.jpg)
2 - 4 dagen
25%
Smaakvolle vis. Zeer moeilijk om te fileren. Makkelijk te conserveren. Wordt bijna niet slecht gezouten en gepekeld.
Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja