Eutrigla gurnardus
Grauwe poon zijn grijs van kleur en verwant aan de rode - en Engelse poon.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

2 à 3 dagen
Het vlees verkleurd vrij hard nadat de filet is ingevroren. Verschillende toepassingen mogelijk: konfijten, bakken op het vel. Ook zeer lekker in zoutkorst en als rauwe bereiding.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja

4 à 5 dagen
50%
Was voor mij onbekend. Je kan er dezelfde toepassingen mee doen als de rode poon. Enkel het visvlees is iets grauwer van kleur.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Nee
Ja

3 à 4 dagen
Zeer lekker om te gebruiken in vissoep.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja

Vers: 2 dagen Diepvries: 1 maand
35%
Lekker als rauwe bereiding (tartaar). Jus maken van de graten en vel zorgt voor een mooi resultaat. Ook in soep (bouillabaisse) is dit visje geschikt om te verwerken. Ook klassiek gebakken zeer lekker.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Ja
Ja

2 dagen
40%
Gelijkaardig aan de rode poon. Het visvlees is iets minder rozig. Qua smaak minder uitgesproken dan de rode poon.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
Recepten
met
Grauwe poon
.jpg)
Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.