Eutrigla gurnardus
Grauwe poon zijn grijs van kleur en verwant aan de rode - en Engelse poon.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Grauwe poon
test
re
sul
ta
ten
2 à 3 dagen
Het vlees verkleurd vrij hard nadat de filet is ingevroren. Verschillende toepassingen mogelijk: konfijten, bakken op het vel. Ook zeer lekker in zoutkorst en als rauwe bereiding.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
4 à 5 dagen
50%
Was voor mij onbekend. Je kan er dezelfde toepassingen mee doen als de rode poon. Enkel het visvlees is iets grauwer van kleur.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Nee
Ja
3 à 4 dagen
Zeer lekker om te gebruiken in vissoep.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
Vers: 2 dagen Diepvries: 1 maand
35%
Lekker als rauwe bereiding (tartaar). Jus maken van de graten en vel zorgt voor een mooi resultaat. Ook in soep (bouillabaisse) is dit visje geschikt om te verwerken. Ook klassiek gebakken zeer lekker.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Ja
Ja
2 dagen
40%
Gelijkaardig aan de rode poon. Het visvlees is iets minder rozig. Qua smaak minder uitgesproken dan de rode poon.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja