Merluccius merluccius
Heek wordt ook wel mooie meid genoemd, al is dat niet vanwege zijn uiterlijk.
![Detailfoto van heek op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf2f71199b80e8cdf605b_NSC-Noordzeevis-31.jpg)
![Detailfoto van heek op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bda0b22a95a5e9031d439_NSC-Noordzeevis-27.jpg)
![Detailfoto van heek op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf2ff362b580bd7ff1d21_NSC-Noordzeevis-34.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Heek
![Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3a43626b392fc4cde6787_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6457.jpg)
![Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3a5a217b9563e931b8d29_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6424.jpg)
![Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62baf71cfd2fd353ab3c135a_nsc_weekend_130616_43733.jpg)
![Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2f7e7fe122ffdf728364c_nsc_150616_46235.jpg)
![Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2f58175d14ecc6a52c350_nsc_150616_46135.jpg)
![Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62baf9670fd8654eb754ac0e_nsc_weekend_130616_43938.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van Jo Lemmens met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e227fdee7a27cb3052ed_jo-lemmens.jpg)
Vers: 2 dagen Diepvries: 3 maanden
60%
Zeer fragiel vlees, wordt steviger met het bakken. Op het vel bakken in druivenpitolie tot goudbruin (+- 4 min), daarna heel kort op de vleeskant (1 min).
Frituren - Bakken
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Erwin Denys' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692eb3f0c506dfb00689e7_63_DDC180115__00573.jpg)
Vers: 3 dagen Diepvries: 3 maanden vacuum verpakt
Gaat een beetje naar schelvis op. Dus ook lekker in diverse bereidingen, gemarineerd, klassiek, gebakken.
Rauw - Frituren - Bakken
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Thijs Vervloet' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac95e75cc97801ddba7a4b_58_DDC180115__00567.jpg)
70% De graten gebruiken om saus te maken.
Mooie vis, goed om te gebruiken in het restaurant. Best even pekelen op voorhand, dan blijft hij vaster van structuur.
Bakken
Ja
Ja
![Profielfoto van 'Michael Vanderhaeghe' met witte keukenvest en donkere voorbinder.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62501595e0647c1d2d7d256e_michael-vanderhaeghe.jpg)
Vers: 5 dagen Diepvries: 6 maanden
Goed rendement, is een gemakkelijk te fileren vis. Als hij rauw is dan kan hij slap aanvoelen. Het vlees valt bijna van de midden graat. Als hij gaar is dan is hij harder van structuur.
Ik heb hier graag mee gewerkt. De vis heeft een lekkere smaak en mooie structuur. Wel even wennen aan het fileren.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja