Merluccius merluccius
Heek wordt ook wel mooie meid genoemd, al is dat niet vanwege zijn uiterlijk.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Vers: 2 dagen Diepvries: 3 maanden
60%
Zeer fragiel vlees, wordt steviger met het bakken. Op het vel bakken in druivenpitolie tot goudbruin (+- 4 min), daarna heel kort op de vleeskant (1 min).
Frituren - Bakken
Ja
Ja

Vers: 3 dagen Diepvries: 3 maanden vacuum verpakt
Gaat een beetje naar schelvis op. Dus ook lekker in diverse bereidingen, gemarineerd, klassiek, gebakken.
Rauw - Frituren - Bakken
Nee
Ja

70% De graten gebruiken om saus te maken.
Mooie vis, goed om te gebruiken in het restaurant. Best even pekelen op voorhand, dan blijft hij vaster van structuur.
Bakken
Ja
Ja

Vers: 5 dagen Diepvries: 6 maanden
Goed rendement, is een gemakkelijk te fileren vis. Als hij rauw is dan kan hij slap aanvoelen. Het vlees valt bijna van de midden graat. Als hij gaar is dan is hij harder van structuur.
Ik heb hier graag mee gewerkt. De vis heeft een lekkere smaak en mooie structuur. Wel even wennen aan het fileren.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja
Recepten
met
Heek






Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.