Melonogrammus aeglefinus
Schelvis is familie van de kabeljauw en daarom een perfect alternatief om de populaire kabeljauw te vervangen.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

2 à 3 dagen
40%
Fragiele structuur - zeker de velkant eraan laten. Ofwel kort en hevig garen, ofwel op lage temperatuur. Is een ideale vervanger van kabeljauw.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

Los van de structuur, zeer geschikt om op het vel te bakken of af te branden. Ik heb ze licht gerookt en kort afgebrand. Daarna geserveerd met een luchtige karnemelkjus en spinazie.
Pocheren - Frituren - Bakken
Ja
Ja

Ideaal als alternatief voor kabeljauw. Heb hem rauw en koud gerookt alsook kort gebakken. Makkelijk te verwerken. Werk er veel mee in het restaurant.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

55%
Mooi wit vlees. Ideaal om te bakken of te stomen. Ook na het pekelen een mooie structuur om rauw te eten. Zelf serveer ik de vis graag met een botersaus.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja

2 - 3 dagen
Vrij groot rendement, doordat de kop niet zo veel weegt.
Zeer veelzijdige vis. Wij verkiezen om deze sowieso kort te pekelen zodat hij mooi stevig wordt.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

Ik heb alles gebruikt. Filets voor een rollade, het vel voor een kroepoek en de graten en kop voor een fumet.
Zeer mooi product. Heel smaakvol. De kroepoek van het vel was een heel leuk resultaat. De rollade was echt heel mooi van structuur.
Rauw - Pocheren
Ja
Ja

Hoog rendement, makkelijk te portioneren.
Is naar mijn mening nog altijd redelijk onbekend bij onze klanten. Je moet het visvlees met zachtheid behandelen en dan krijg je gegarandeerd een topresultaat.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
Recepten
met
Schelvis




Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.