Melonogrammus aeglefinus
Schelvis is familie van de kabeljauw en daarom een perfect alternatief om de populaire kabeljauw te vervangen.
![Detailfoto van schelvis op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb8ffc061a845ceba53d8_NSC-Noordzeevis-100.jpg)
![Detailfoto van schelvis op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb90de5dbd86a435a3c69_NSC-Noordzeevis-99.jpg)
![schelvis die vastgehouden wordt door 2 handen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb9191d49eac865018f80_NSC-Noordzeevis-101.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Schelvis
![Schelvis met daarbij aardappel en groene kruiden, gedresseerd op een wit rond bord met donkere achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3933e99160f2f720a7e63_3285-NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-01-22-OCTO.jpg)
![Schelvis met tomaytencoulis en artisjok in een zwarte, ronde ovenschaal gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e38fad8b81e157c553bbed_3214-NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-01-22-OCTO.jpg)
![Mousse van schelvis op een toast van dille gedresseerd op gemarmerde stenen.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc505893b6becadee4e763_vrijmoed_300616_51456.jpg)
![gemarineerde schelvis met salade van radijs en een groene jus gedresseerd in een rood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc5b40ff2f1a9d607587ee_vrijmoed_300616_51568.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Bart Gils' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a3a70ccd25d9f44f52d6a_131_DDC180129__04168.jpg)
2 à 3 dagen
40%
Fragiele structuur - zeker de velkant eraan laten. Ofwel kort en hevig garen, ofwel op lage temperatuur. Is een ideale vervanger van kabeljauw.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Ivan Menten' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626942367e01a00c6758182b_ivanmenten.jpg)
Los van de structuur, zeer geschikt om op het vel te bakken of af te branden. Ik heb ze licht gerookt en kort afgebrand. Daarna geserveerd met een luchtige karnemelkjus en spinazie.
Pocheren - Frituren - Bakken
Ja
Ja
![Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6268faf8f70a46e443fbd48b_Filip%20zwart%20-%20wit.jpg)
Ideaal als alternatief voor kabeljauw. Heb hem rauw en koud gerookt alsook kort gebakken. Makkelijk te verwerken. Werk er veel mee in het restaurant.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Gino Lemmens' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac94d98ea866449816a202_NorthSeaChefs1234.jpg)
55%
Mooi wit vlees. Ideaal om te bakken of te stomen. Ook na het pekelen een mooie structuur om rauw te eten. Zelf serveer ik de vis graag met een botersaus.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Jo Grootaers' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac935a6bae2f7dcdf3e3eb_NorthSeaChefs1168.jpg)
2 - 3 dagen
Vrij groot rendement, doordat de kop niet zo veel weegt.
Zeer veelzijdige vis. Wij verkiezen om deze sowieso kort te pekelen zodat hij mooi stevig wordt.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Gilles Bogaert' met gekruiste handen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac95488daf5f2b7f6a1f29_NorthSeaChefs1276.jpg)
Ik heb alles gebruikt. Filets voor een rollade, het vel voor een kroepoek en de graten en kop voor een fumet.
Zeer mooi product. Heel smaakvol. De kroepoek van het vel was een heel leuk resultaat. De rollade was echt heel mooi van structuur.
Rauw - Pocheren
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Kim Devisschere' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac933a15de7ad24575c9a8_NorthSeaChefs0022.jpg)
Hoog rendement, makkelijk te portioneren.
Is naar mijn mening nog altijd redelijk onbekend bij onze klanten. Je moet het visvlees met zachtheid behandelen en dan krijg je gegarandeerd een topresultaat.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja