Lepidorhombus whiffiagonis
Scharretong, schar en tongschar zijn 3 verschillende vissen. Elk hebben ze hun eigen smaak en textuur. Probeer ze allemaal eens uit!




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Makkelijk bewerkbaar, veel netto product.
Het is een dankbaar product om bijvoorbeeld een tussengerecht te maken. Veel mogelijkheden en veel smaakcombinaties toepasbaar.
Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Nee
Ja

2 dagen
50%
Platte textuur, wel veel smaak. Vis op zijn geheel gebakken in boter. Filets zijn leuk om te frituren. Van de graten kan je een heel lekkere fumet maken.
Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja

80%
Ideaal om te drogen. Ideaal om te bakken, mooie, vettige structuur. Mooie, dikke filets.
Frituren - Bakken
Ja
Ja

3 dagen
Dikke filets van de rug.
Aangename smaak en structuur. Laat zich goed bakken op de graat. De graten zijn makkelijk te verwijderen.
Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja

'lekker viske'. Na wat testen: wij zouden de vis al dubbele filets serveren, krokant gebakken op de witte velkant. Het krokante is belangrijk voor de textuur.
Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja
Recepten
met
Scharretong

Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.