Lepidorhombus whiffiagonis
Scharretong, schar en tongschar zijn 3 verschillende vissen. Elk hebben ze hun eigen smaak en textuur. Probeer ze allemaal eens uit!
![Detailfoto van scharretong op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb708c061a876bcba538d_NSC-Noordzeevis-131.jpg)
![Detailfoto van scharretong op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb7120579eb221de20f4a_NSC-Noordzeevis-127.jpg)
![Detailfoto van scharretong op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cb716503a392673c32762_NSC-Noordzeevis-125.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Scharretong
![Schartong gevuld met oester en radijs garnituur gedresseerd op een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda90e25b7314584acc038_nsc_200616_47862.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van ' Edwin Menue' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e32be472f970006a7862_NorthSeaChefs1290.jpg)
Makkelijk bewerkbaar, veel netto product.
Het is een dankbaar product om bijvoorbeeld een tussengerecht te maken. Veel mogelijkheden en veel smaakcombinaties toepasbaar.
Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Tom Bossuyt' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/628e1e9c66ca34fbf29affda_NorthSeaChefs_Tom_108.jpg)
2 dagen
50%
Platte textuur, wel veel smaak. Vis op zijn geheel gebakken in boter. Filets zijn leuk om te frituren. Van de graten kan je een heel lekkere fumet maken.
Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6268faf8f70a46e443fbd48b_Filip%20zwart%20-%20wit.jpg)
80%
Ideaal om te drogen. Ideaal om te bakken, mooie, vettige structuur. Mooie, dikke filets.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
3 dagen
Dikke filets van de rug.
Aangename smaak en structuur. Laat zich goed bakken op de graat. De graten zijn makkelijk te verwijderen.
Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Matthieu Beudaert' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62690de714a792a6dd398df5_matthieubeudaert.jpg)
'lekker viske'. Na wat testen: wij zouden de vis al dubbele filets serveren, krokant gebakken op de witte velkant. Het krokante is belangrijk voor de textuur.
Frituren - Bakken - Stomen
Nee
Ja