Chelidonichthys lucerna
Een andere typisch kenmerk is hun knorrend geluid, veroorzaakt door het trillen van hun zwemblaas. Vandaar dat rode poon ook knorhaan wordt genoemd.
![Detailfoto van rode poon op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf0ddd0c3bac0e89f4d03_NSC-VIS-58.jpg)
![Detailfoto van rode poon op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bd65e14943725c84d1caa_NSC-VIS-54.jpg)
![Detailfoto van rode poon op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bd6422834870b338e7b0f_NSC-VIS-55.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Rode poon
![Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256bd71c8b08f3484a75ba8_afrikaanse-okrasoep-met-rode-poon.jpg)
![Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256c11f458c997fc31331b3_ceviche-rode-poon-duindoorn.jpg)
![Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256bf61f12e95ba7a76aca5_rode-poon-strandkrab.jpg)
![Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256c07cc4a601ffe37d4fed_rode-poon-risotto-groene-kruiden.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van ' Edwin Menue' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e32be472f970006a7862_NorthSeaChefs1290.jpg)
Mooi product voor relatief lage prijs.
Fijne smaak Visueel mooie vis Mooi product
Rauw - Pocheren - Bakken
Nee
Ja
![Zwart-witte profielfoto van Jo Lemmens met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e227fdee7a27cb3052ed_jo-lemmens.jpg)
Vers: 2 - 3 dagen diepgevroren: 3 maand
60%
Lekker als tartaar, rauw.
Rauw - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
![Profielfoto van 'Pieter Coomans' met een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e24385fd055f4922304a_NorthSeaChefs1261.jpg)
Vers: 2-3 dagen diepvries: 3 maand
60%
Vaste structuur Super lekker vel indien krokant gebakken.
Rauw - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Bruno Timperman' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a3b4074a0ac2745812759_13_DDC180115__00640.jpg)
Vers: 2 dagen Ingevroren: 1 maand
45%
Een vis waar ik zeer graag mee werk. Vaste structuur, heel veel smaak, mooie filets. Na een pekelbad van 60g/l zout gedurende 20 minuten, smaakt de vis 5x beter.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Edwin Van Goethem' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a45edccd25da536fc8cf6_48_DDC180115__00558.jpg)
vers aangeleverd: 1 à 2 dagen diepgevroren: 3 tot 6 maand
Zeer lekkere vis met tal van mogelijkheden. Zou in elk restaurant op de kaart kunnen staan.
Rauw - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Ja
Ja