Mullus barbatus
Zeebarbeel, ook wel rode mul genoemd lijkt een tropisch visje, maar wordt heel vaak aangeland door onze Belgische vissers.
![zeebarbeel op schilferijs omringt door visnet.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cefd0116379d55c8b73bd_NSC-VIS-81.jpg)
![zeebarbeel op schilferijs omringt door visnet.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cefd9e3a5890bde5ed8f3_NSC-VIS-87.jpg)
![zeebarbeel op schilferijs omringt door visnet.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cefe2911f5f9162aad5a8_NSC-VIS-84.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
zeebarbeel
![Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e138c6e7f3c707df0fa009_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0314.jpg)
![zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9c19c76bb8000fd2dbcb6_nsc_080816_57176.jpg)
![Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9ee5dc944b36b24a47d53_nsc_080816_56992%20(1).jpg)
![zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e130d47ba9ba77e4c3ff38_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0285.jpg)
![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
![Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de50faa127b817594e4dc1_NSC-Vlam%202018122165676.jpg)
![Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4dcedaa1ac358cd58284_NSC-Vlam%202018122165658.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
+- 55%
Top! Een van de meest verfijnde vissoorten die er bestaan. Blijkbaar is het wel moeilijk om grotere exemplaren uit de Noordzee te halen, dat wil zeggen dat het wel tijdrovend is om ze te kuisen. Ik brand ze meestal af aan de velkant of op zijn geheel op de bbq.
Bakken
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Thijs Vervloet' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac95e75cc97801ddba7a4b_58_DDC180115__00567.jpg)
100% afval kan gebruikt worden voor bouillabaisse.
Mooie vis, mooie structuur en lekker van smaak, top!
Bakken - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Kim Devisschere' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac933a15de7ad24575c9a8_NorthSeaChefs0022.jpg)
Dikke schubben, kleine vis met veel verlies. Liefst krijg ik de grotere exemplaren.
Best niet bakken in de pan, want scheurt open langs de zijkanten. Gemakkelijker te bereiden in de oven en te combineren met zuiderse smaken.
Rauw - Pocheren - Stoven
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Christophe Snauwaert' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a3ceb00d9c3c6ccfd9a06_101_DDC180115__00676.jpg)
Weinig verlies je hebt er wat werk aan door het ontschubben.
Lekker en smaakvol visje. Rauw te gebruiken in een tartaar. Mi cuit bakken op de plancha. Heeft weinig smaak versterkers nodig, is zeer puur.
Rauw - Bakken
Ja
Ja