Mullus barbatus
Zeebarbeel, ook wel rode mul genoemd lijkt een tropisch visje, maar wordt heel vaak aangeland door onze Belgische vissers.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

+- 55%
Top! Een van de meest verfijnde vissoorten die er bestaan. Blijkbaar is het wel moeilijk om grotere exemplaren uit de Noordzee te halen, dat wil zeggen dat het wel tijdrovend is om ze te kuisen. Ik brand ze meestal af aan de velkant of op zijn geheel op de bbq.
Bakken
Ja
Ja

100% afval kan gebruikt worden voor bouillabaisse.
Mooie vis, mooie structuur en lekker van smaak, top!
Bakken - In Fumets
Ja
Ja

Dikke schubben, kleine vis met veel verlies. Liefst krijg ik de grotere exemplaren.
Best niet bakken in de pan, want scheurt open langs de zijkanten. Gemakkelijker te bereiden in de oven en te combineren met zuiderse smaken.
Rauw - Pocheren - Stoven
Ja
Ja

Weinig verlies je hebt er wat werk aan door het ontschubben.
Lekker en smaakvol visje. Rauw te gebruiken in een tartaar. Mi cuit bakken op de plancha. Heeft weinig smaak versterkers nodig, is zeer puur.
Rauw - Bakken
Ja
Ja
Recepten
met
zeebarbeel


.jpg)

.jpg)


Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.