Sepia officinalis
De kleur van zeekat is zeer variabel naargelang de stemming van het dier, van zwartbruin gestreept tot gevlekt bovenaan en bleek onderaan.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Vers: 2 dagen Diepvries: 3 - 4 maanden
Hoog rendement, enkel de ingewanden en het buitenvlies is niet bruikbaar.
Enorm lekker. Best kort en hevig bakken. Ook zeer lekker dun gesneden en kort gepocheerd.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In fumets
Ja
Ja

2 dagen
Zeer veel rendement. Zowel het lichaam als de tentakels zijn eetbaar.
Op lage temperatuur gegaard en daarna gebrand.
Rauw - Bakken - Stomen
Ja
Ja

3 dagen
Opkuisen kost wel wat werk door de inkt die je moet wegspoelen en dergelijke. Je hebt ook wel wat verlies. Zeekat is één van de weinige dingen die opgekuist binnenkomen in mijn restaurant.
De lijfjes op elkaar leggen in de diepvries en als ze diepgevroren zijn tagliatelle van snijden die later even kort worden aangebakken. Nog een leuke bereiding is de zeekat inkerven en marineren met olijfolie, look en piment. Ook de tentakels kunnen op die manier gemarineerd worden en nadien frituren.
Frituren - Bakken
Ja
Ja

Vers: 6 dagen Diepvries: 6 maanden
Je kan zowel het lichaam als de tentakels gebruiken. Hoog rendement.
Lekker gebakken en ingesneden in ruitjesmotief. Ook eerst een nacht in de vriezer steken om een zachtere structuur te verkrijgen. De tentakels zijn zeer lekker gefrituurd in tempura.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
Recepten
met
Zeekat




%20(1).jpg)

Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.