conger conger
Kongeraal heeft een langgerekt lichaam, is lichtgrijs van kleur en zijn lichaamsvorm doet denken aan een dikke zeeslang.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

60% De vis woog 4,7 kg waarvan 2 kg kop en graten.
Lever was aangetast met de mild en sloeg groen uit. Massa's veel graatjes over heel de filet.
Bakken
Nee
Nee

Saus van gemaakt & lekker. Zonder voorkennis onmogelijk te fileren. Veel smaak. Vlug te droog.
Stoven
Nee
Ja

Het best van al is om de vis kort te bakken. Goede textuur. Eventueel pocheren voor gelatine. In vergelijking met hondshaai en kathaai vond ik deze zeker de betere.
Pocheren - Bakken
Nee
Ja
Recepten
met
Kongeraal


Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.