Limanda Limanda
Schar is familie van de pladijs. De beste gastronomische kwaliteit krijg je in de maanden juli tot januari.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

+- 50%
Is een leuke vis om mee te werken. Voor mij ligt de structuur van de schar tussen die van pladijs en tong. Heeft zeer veel toepassingen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Ja
Ja

3 dagen
Mooi visje, goede vervanger voor tong. Gegrild vind ik deze top.
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja

2 - 3 dagen.
90% rendement Bijna geen afval omdat je met de graten fumets kan maken.
Best krokant met vel bakken, zo krijg je een goed contrast met de wat papperige structuur van de vis.
Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Nee
Ja

Hoog rendement als je alles verwerkt. De graten kan je bijvoorbeeld roken en een fond van trekken en combineren met aardse smaken.
Ik vind hem het beste op de graat gebakken. Dat is beter voor de smaak en ook makkelijker om te bakken dan als ze al gefileerd zijn. Heel lekker als je deze kort rookt.
Bakken - Stomen - In Fumets - Roken
Nee
Ja
Recepten
met
Schar
Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.