Pleuronectes platessa
Pladijs is makkelijk te herkennen aan zijn oranje-rode stippen. Het is naast tong de belangrijkste doelsoort voor onze vissers.
![Detailfoto van pladijs op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bd14c0daadb25fadcc45e_NSC-VIS-167.jpg)
![Detailfoto van pladijs op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626befca98a93112f2d3b8b2_NSC-VIS-165.jpg)
![Detailfoto van pladijs op ijsschilfers](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626befd99603f15bb1581a3d_NSC-VIS-162.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Pladijs
![Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7249849e966dad0b5dae_NSC%20Vlam%202019031870087.jpg)
![Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2e09678867e6482a9916d_nsc_140616_46005%20(1).jpg)
![Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de768516885c0da35b0d6a_NSC%20Vlam%202019031870091.jpg)
![Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de73f6267e502bcfe3fcee_NSC%20Vlam%202019031870069.jpg)
![Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3addf3db09af0ad3910a0_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6472.jpg)
![Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda6430680cfd24a4e843a_nsc_080816_57421.jpg)
![Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2cb51d36b31423e64a024_nsc_140616_46013.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de63491dc853a2eb2512b7_NSC%20Vlam%202019031870062.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Tom Bossuyt' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/628e1e9c66ca34fbf29affda_NorthSeaChefs_Tom_108.jpg)
3 dagen
Veel gebruikte vis in onze catering. Ik vind hem het lekkerste op de graat gebakken, maar wegens grote volumes in de catering gebruiken we hem voornamelijk gefileerd. Graten en koppen zijn perfect voor fonds te maken. De kleine filets plakken we aan elkaar voor we ze bakken.
Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Gino Lemmens' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac94d98ea866449816a202_NorthSeaChefs1234.jpg)
+- 40%
Wij werken veel met pladijs. Deze pekel ik meestal wel kort. En laat ik dan een dag drogen. Ik vind dat je na het pekelen de pladijs een steviger vlees krijgt en makkelijker handelbaar wordt.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Kim Devisschere' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac933a15de7ad24575c9a8_NorthSeaChefs0022.jpg)
Hoog rendement omdat je hem best op de graat bakt voor een goede smaak
Kort bakken want kan snel droog worden. Is een van mijn favoriete vissen. Liefst krokant gebakken met vel in boter.
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Lien Vandeputte' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac931f53a39a85e26b7f80_NorthSeaChefs1139.jpg)
vers: 2 dagen diepvries: 1 maand
40%
Stevig visvlees met een uitgesproken smaak. Lekker op de bbq. Ook geschikt om te paneren, kinderen zullen dit visje zeker waarderen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets - Grillen
Ja
Nee
![Zwart-witte profielfoto van 'Thibaud Hermans' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac91c5e9a532a46a457318_NorthSeaChefs1084.jpg)
+- 35% filets
Gemakkelijk te reinigen. Vaste textuur. Optimale prijs-kwaliteit (€5,25 bruto). Beste smaak indien gebakken op de graat.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Nee