Pleuronectes platessa
Pladijs is makkelijk te herkennen aan zijn oranje-rode stippen. Het is naast tong de belangrijkste doelsoort voor onze vissers.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

3 dagen
Veel gebruikte vis in onze catering. Ik vind hem het lekkerste op de graat gebakken, maar wegens grote volumes in de catering gebruiken we hem voornamelijk gefileerd. Graten en koppen zijn perfect voor fonds te maken. De kleine filets plakken we aan elkaar voor we ze bakken.
Pocheren - Frituren - Bakken - In Fumets
Ja
Ja

+- 40%
Wij werken veel met pladijs. Deze pekel ik meestal wel kort. En laat ik dan een dag drogen. Ik vind dat je na het pekelen de pladijs een steviger vlees krijgt en makkelijker handelbaar wordt.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Ja

Hoog rendement omdat je hem best op de graat bakt voor een goede smaak
Kort bakken want kan snel droog worden. Is een van mijn favoriete vissen. Liefst krokant gebakken met vel in boter.
Frituren - Bakken - Stoven
Ja
Ja

vers: 2 dagen diepvries: 1 maand
40%
Stevig visvlees met een uitgesproken smaak. Lekker op de bbq. Ook geschikt om te paneren, kinderen zullen dit visje zeker waarderen.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets - Grillen
Ja
Nee

+- 35% filets
Gemakkelijk te reinigen. Vaste textuur. Optimale prijs-kwaliteit (€5,25 bruto). Beste smaak indien gebakken op de graat.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen
Ja
Nee
Recepten
met
Pladijs

.jpg)







Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.