Liocarcinus spp.
Als garnaalvissers actief voor onze kust of de Nederlandse kust zwemkrabben opvissen, dan kunnen daar heel wat verschillende soorten tussen zitten.



Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Goed rendement.
Top product om goede soepen of sauzen mee te maken. Voeg ook altijd garnalen toe voor zoetfactor.
In Fumets
Nee
Ja

Laag rendement. Kan enkel gebruikt worden om smaak af te geven, geen visvlees.
De krabben vormen de ideale basis om een bisque te maken. Goed persen is hier de boodschap. Alle sappen uit het beestje persen.
In Fumets
Ja
Ja
Recepten
met
Zwemkrab

Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.