Pecten maximus
De Sint-Jakobsschelp heeft zijn naam te danken aan Santiago de Compostella, van waaruit de middeleeuwse pelgrims een schelp meebrachten als bewijs van de voleinding van hun bedevaart. In die tijd was de Sint-Jakobsschelp enkel in die regio te vinden.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

2 - 3 dagen
Laag rendement doordat de schelp veel groter is dan de vrucht. Maar je kan natuurlijk ook de coraille en de rest verwerken.
Meestal grillen of bakken we ze, maar gepocheerd in mossel - of oestervocht zijn deze ook heel lekker.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stomen - In fumets
Ja
Ja

3 dagen
Top product, zowel rauw als kort gebakken te verwerken.
Rauw - Bakken
Ja
Ja
Recepten
met
Sint-Jakobsschelp
Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.