Pecten maximus
De Sint-Jakobsschelp heeft zijn naam te danken aan Santiago de Compostella, van waaruit de middeleeuwse pelgrims een schelp meebrachten als bewijs van de voleinding van hun bedevaart. In die tijd was de Sint-Jakobsschelp enkel in die regio te vinden.
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Sint-Jakobsschelp
test
re
sul
ta
ten
2 - 3 dagen
Laag rendement doordat de schelp veel groter is dan de vrucht. Maar je kan natuurlijk ook de coraille en de rest verwerken.
Meestal grillen of bakken we ze, maar gepocheerd in mossel - of oestervocht zijn deze ook heel lekker.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stomen - In fumets
Ja
Ja
3 dagen
Top product, zowel rauw als kort gebakken te verwerken.
Rauw - Bakken
Ja
Ja