Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Noordzee

Zwart witte portretfoto van Benoit Beernaert in een wit hemd.

Benoit Beernaert

“Als vissers zien we dat er onder impuls van de NorthSeaChefs steeds meer vraag is naar minder bekende vissoorten. De reden waarom sommige vissen nog niet helemaal doorbreken is voornamelijk het arbeidsintensief manueel fileren (lees loonkost), wat de kostprijs de hoogte injaagt. Deze minder bekende vissoorten zijn meer dan voldoende aanwezig op de veiling, maar de groothandel koopt ze niet voor de lokale markt omdat de mensen er niet expliciet naar vragen. Als de consument bij zijn lokale vishandel herhaaldelijk naar minder bekende vis vraagt, zal die op de duur wel te verkrijgen zijn en zullen ook de supermarkten de trend volgen. Misschien kan de prijs van de minder bekende soorten op de veiling dan eindelijk eens boven 1 euro gaan, wat een eerlijke prijs zou genereren voor de vissers. Hoe je de vis moet fileren en eten zonder graten, kun je vandaag perfect vinden op het internet, dat kan dus geen argument meer zijn.”

Boot

Mare Nostrum

bootnummer

Z576

reder

Mare Nostrum

← Vorige visser
Ga terug naar alle leden
Volgende visser→
Ga terug naar alle leden