Polachius polachius
Vlaswijting is ook wel bekend onder de naam pollak, maar is niet te vergelijken met de Alaska pollack, want dat is een andere vissoort.


Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

Op lage temperatuur gegaard, daarna heb ik de lamellen uit elkaar gedaan en geserveerd met een vinaigrette van kappertjes
Bakken - Stomen
Ja
Ja

+- 55%
Lekker, stevig visvlees. Garing moet heel precies zijn. De grens tussen juiste garing en te ver is miniem. Je kan hem pekelen voor brandade. Dan gaar ik de helft in de brandade, het andere deel pocheer ik in de röner voor bij de brandade.
Pocheren - Bakken - Stomen
Ja
Ja

55%
Eén van mijn favoriete vissen. Mooi vast en na een korte droge pekel vallen de filetjes uit elkaar.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja
Recepten
met
Vlaswijting




Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.