Polachius polachius
Vlaswijting is ook wel bekend onder de naam pollak, maar is niet te vergelijken met de Alaska pollack, want dat is een andere vissoort.
![Volledige vlaswijting op ijs.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/630df32f8d845a0ba93d125a_nsc-vlaswijting.jpg)
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Vlaswijting
![Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e39d5b42d43b35be10d616_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6317.jpg)
![Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3980710abfd68821eee77_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6243.jpg)
![Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b31764945d981702fb15f4_nsc_080816_57227.jpg)
![Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b311c97d3f73daa733fbed_nsc_080816_56922.jpg)
test
re
sul
ta
ten
![Zwart-witte profielfoto van 'Ivan Menten' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626942367e01a00c6758182b_ivanmenten.jpg)
Op lage temperatuur gegaard, daarna heb ik de lamellen uit elkaar gedaan en geserveerd met een vinaigrette van kappertjes
Bakken - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
+- 55%
Lekker, stevig visvlees. Garing moet heel precies zijn. De grens tussen juiste garing en te ver is miniem. Je kan hem pekelen voor brandade. Dan gaar ik de helft in de brandade, het andere deel pocheer ik in de röner voor bij de brandade.
Pocheren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
![Zwart-witte profielfoto van 'Matthias Speybrouck' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac929edf66ed47075ff461_NorthSeaChefs1101.jpg)
55%
Eén van mijn favoriete vissen. Mooi vast en na een korte droge pekel vallen de filetjes uit elkaar.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In fumets
Ja
Ja