Raja spp.
Er bestaan wereldwijd wel 460 verschillende soorten roggen. In de Noordzee kan je vooral volgende roggensoorten onderscheiden: stekelrog (Raja clavata), gladde rog (Raja montagui) , blonde rog (Raja brachyura) , grootoogrog of wilde rog (Leucoraja naevus) en zandrog (Leucoraja circularis).
tech
ni
sche
fiche
Bekijk hieronder de technische fiche met de testresultaten van de chefs alsook de belangrijkste aanvoermaanden door de Belgische vloot.
Recepten
met
Rog
test
re
sul
ta
ten
Vers: 4 dagen. Diepvries: 3 maanden
Topvis. Behalve voor rauwe bereidingen kan je met deze vis alle kanten uit. Hij is zeer gelatineus en erg smakelijk qua vlees. Maar ook de wangen zijn top. Met de lever kan je een lauwe vinaigrette maken, ook als je deze eerst kort rookt.
Pocheren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
Zo snel mogelijk verwerken
50%
Super lekkere vis. Gebakken in hazelnootboter is voor mij nog altijd het beste. Het is een vis die moeilijk te bewaren is, dus best zo snel mogelijk verwerken.
Pocheren - Bakken
Ja
Nee
Veel afval +- 50%. De dikke graad is wel bruikbaar voor fonds en sauzen.
Moeilijk om op zijn geheel te grillen. De levertjes heb ik gezouten en gerookt, maar had een zeer bittere smaak. De filets kwamen na het grillen zeer makkelijk van de graten, super lekkere smaak.
Pocheren - Bakken
Ja
Ja
45%
Gemakkelijk te reinigen. Ideaal om te bakken. Kan ook gestoomd of opgelegd worden. Moet rood zien om kraakvers te zijn. Gevaar voor ammoniak geur.
Pocheren - Bakken - Stomen
Ja
Ja
2 dagen
Veel verlies door de kop en de staart.
Fijn en uniek van smaak. Het collageen van de graat (kraakbeen) zorgt voor extra smaak.
Bakken - In fumets
Nee
Ja