C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Steenbolktartaar en komkommer
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Kokertje

2 velletjes brickdeeg
olijfolie

Steenbolktartaar

2 steenbolken
2 sjalotten
10 pijpjes bieslook
1/2 limoen, zeste
peper en fleur de sel, naar smaak

Gefermenteerde komkommer

1 komkommer
1l water
4g zout
1 zakje inktvisinkt
1el mosterd
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Michiel Rabaey » avec un gilet de cuisine blanc.
Michiel Rabaey
Préparation

Komkommer

Schil de komkommer, verwijder de zaden. Doe in een weckpot met het water en het zout, laat 2 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Haal de komkommer uit de pot, droog. Mix met inktvisinkt, mosterd, peper en zout tot een gladde crème.

Kokertjes

Snij het brickdeeg in rechthoekjes, smeer in met olijfolie, draai rond met een metalen kokertje, bak 4 min in de oven op 170°C. Zet de deegkokertjes opzij om ze later te vullen met tartaar.

Steenbolk

Fileer de steenbolk (of laat dat doen door de visboer, maar neem de graten mee). Snij de filets in kleine blokjes, meng met fijgesneden bieslook en sjalot, zeste van limoen naar smaak, peper en fleur de sel. Vul de deegkokertjes met de tartaar.

Afwerking
Spoel de steenbolkgraten goed tot alle bloed en onzuiverheden verwijderd zijn, dep droog, kleur de graten met een koksbrander. Schik er de gevulde kokertjes op, werk af met de komkommercrème en een pijpje bieslook.

Foto: Heikki Verdurme

Steenbolk op schilferijs

Plats connexes

Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.
Tartare de moue au butternut
Voir le plat
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Voir le plat
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Voir le plat
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Voir le plat
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Voir le plat
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Voir le plat
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Voir le plat
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Voir le plat
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Voir le plat