C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met aubergine en Madeira
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tongschar

4 tongscharren, gefileerd
boter
peper en zout, naar smaak

Garnituren

1 bloemaardappel
8 mini-aubergines of 1 grote aubergine
2 artisjokken

Brandade
100g afsnijdsels van de vis (vraag aan uw visboer)
1 sjalot
1/2 teen look
100g aardappelpuree

Marinade

50g water
50g suiker
30g azijn
10g kerrie
olijfolie
citroen
tijm
zout, naar smaak
look

Saus

visafval
1 sjalot
2 selderijstengels
1 tomaat
olijfolie
Madeira
citroensap

Afwerking

zuurdesembrood
peper en zout, naar smaak


Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Bart Desmidt » avec un gilet de cuisine blanc.
Bart Desmidt
Préparation

Tongschar

Kruid de tongschar met peper en zout, bak in boter.

Garnituren

Schil de bloemaardappel, maak met de mandoline of dunschiller lange slierten. Rol de slierten op als een cannelloni.

Brandade

Stoof de visafsnijdsels (zonder graten) in olijfolie met fijngesneden sjalot en geperste look tot ze glazig zijn. Meng door de aardappelpuree, kruid met peper en zout, doe in een spuitzak. Vul de cannelloni met de brandade.

Crumble

Snij een stuk zuurdesembrood af, laat 1 uur drogen in de oven op 90°C. Vermaal tot crumble, kruid met peper en zout.

Groenten

Maak een marinade van het water, suiker, azijn en kerrie. Laat opkoken, giet over de baby-aubergines (of aubergineblokjes). Verwijder de buitenste lagen van de artisjokken in voldoende olijfolie met citroenschijfjes, tijm en look, kruid met zout.

Saus

Bak de visgraten aan in olijfolie met sjalot, selderij en tomaat. Laat goed bakken, blus met Madeira en citroensap. Mix de saus, zeef, kruid met peper en zout.

Afwerking

Schik de tongschar op het bord, leg er de artisjokharten rond. Leg de gemarineerde aubergines en de cannelloni op het bord, werk af met crumble van zuurdesem en madeirasaus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de huid van tongschar.

Plats connexes

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat