C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
heek met krokante kip
Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Krokante kip

1 kwaliteitskip
1 ui,grof gesneden
1 stengelprei, grof gesneden
1 dikke wortel,grof gesneden
1 stengel selder, grof gesneden
3 blaadjeslaurier
2 el bonitovlokken

50 g suiker
50 g vissaus
50 g neutrale olie bv arachideolie

Heek

4 heekfilets met vel van 120 g per stuk
bloem
boter
peper en zout, naar smaak

Wonton

200 g shiitake, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
4 teentjes look, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
4 wontonvellen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

2 pijpajuinen, fijngesneden

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.
Jo Lemmens
Préparation

Krokante kip

Zet de kip samen met de grof gesneden groenten en bonito vlokken onder water en breng aan de kook. Haal de kip eruit als deze helemaal gaar is (+-1u30). Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat deze inkoken tot 1/3 van zijn volume.

Pluk de kip in hele fijne slierten, meng met suiker, vissausen arachideolie. Verdeel de slierten op een bakplaat en bak ze krokant in de oven op 160°C, roer regelmatig om. Al het vocht moet uit de slierten, bak tot ze zo krokant zijn als chips (+- 1u30).

Wonton

Bak de fijngesneden shiitake droog samen met de ui, look en chilipeper. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Snij de wonton vellen in twee en leg ze overlappend langs elkaar, verdeel de shiitake op de wontons. Plooi de onderkant een klein stuk naar boven zodat de vulling er niet uitvalt en rol de wonton in een roosje. Stoom ze 5 minuten op 100°C.

Bouillon

Breng de ingekookte kippenbouillon op smaak met peper en zout.

Heek

Bloem en bak de heekfilet in boter gedurende 3 minuten tot de velkantmooi krokant is.

Afwerking

Plaats de heekfilet en de gestoomde wonten in een soepkom. Vulde kom met de hete bouillon, tot de vis net niet onderstaat. Plaats de krokantekip op het vel van de heek. Werk af met de fijngesneden pijpajuin.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van het vel van de heek op schilferijs

Plats connexes

Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.
Heek carpaccio met open ravioli van courgette en shiitakes en jus van vadouvan
Voir le plat
Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.
Lauw geprakte heek met venkelsalsa, gepoft venkelzaad en toast met rouille
Voir le plat
Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.
Heek met erwtenpuree en krokant spek
Voir le plat
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Voir le plat
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Voir le plat