C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Heek met venkelsalsa
Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Heek

100g heek
1 sjalot, gesnipperd
olijfolie
citroensap
grof zout en peper, naar smaak

Rouille

50g aardappelpuree
2 dooiers
1el mosterd
1 scheutje wittewijnazijn
2 tenen geplette look
100cl olijlolie
zout, cayennepeper
saffraandraadjes

Venkelsla

1/2 venkel
olijfolie
witte wijnazijn
grof zout, peper
1tl venkelzaad
4 takjes venkelloof

Toast

4 ronde toastbroodjes (ca. 3 cm diameter)
lookolie
grof zout en peper, naar smaak

Afwerking

20g Parmezaan, geraspt

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Erwin Denys » avec un gilet de cuisine blanc.
Erwin Denys
Préparation

Heek

Laat de heek in een sauteuse lauw worden met de sjalot, olijfolie, peper en grof zout. Prak lichtjes met een vork, besprenkel met citroensap.

Rouille

Meng de puree, mosterd, witte wijnazijn, dooiers en look in een mengkom. Monteer met de olijfolie (zoals een mayonaise), kruid met zout, cayenne en saffraan. Laat een nacht rusten zodat de saffraan zijn smaak kan vrijgeven. Meng nog eens goed.

Venkelsla

Snij de venkel flinterdun, breng op smaak met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, grof zout en peper. Voeg op het einde de in een droge pan gepofte venkelzaadjes toe.

Toast

Besprenkel met lookolie, bestrooi met peper en grof zout. Bak krokant in de over op 180°C. Laat afkoelen.

Afwerking

Dresseer de geprakte heek in een ring met daarop de venkelsalsa. Besmeer de toast met rouille en werk deze af met geraspte Parmezaan.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van heek in zijaanzicht.

Plats connexes

Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.
Heek carpaccio met open ravioli van courgette en shiitakes en jus van vadouvan
Voir le plat
Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.
Heek met erwtenpuree en krokant spek
Voir le plat
Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.
Heek met krokante kip en wonton met shiitake
Voir le plat
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Voir le plat
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Voir le plat