C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Griet met citroenaardappel
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Griet

1 griet van 2 kg
olijfolie

Citroenaardappel

4 aardappelen (bintje)
1 citroen
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Ratatouille

1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
150 g champignons de Paris
fijne olijfolie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

basilicum
olijfolie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Philippe Meyers » portant un gilet de cuisine blanc
Philippe Meyers
Préparation

Griet

Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.

Citroenaardappel

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.

Fijne ratatouille

Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise. Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.

Basilicumchips

Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.

Griet

Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de kop van griet op schilferijs omringd door visnet

Plats connexes

Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Voir le plat
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Voir le plat
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Voir le plat
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Voir le plat
Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat