![Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc41fd2dcaafaab3bae63e_magis_44805.jpg)
Tongschar
2 tongscharren
boter
peper en zout, naar smaak
Prei
4 stengels prei
50 g druivenpitolie
Garnalenbouillon en -boter
500 g garnalenkoppen
1 ui
1 stengel selderij
1 wortel
1 el ras el hanout
1 el tomatenpuree
60 g boter
Afwerking
bernagiebloem
roomse kervel
![Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
Tongschar
Was de tongscharren, leg in een beboterde ovenschaal, gaar 10 minuten in de oven op 220°C. Breng op smaak met peper en zout.
Prei
Was de prei, verwijder het groen, leg in een royaal beboterde ovenschaal, dek af met aluminiumfolie, gaar 35 minuten op 200°C. Maak preiolie van het groen : mix het met de druivenpitolie 3 minuten in de blender, zeef.
Garnalenbouillon
Rooster 400 g van de garnalenkoppen in een droge pan op hoog vuur, voeg dan wat boter en de grofgesneden ui, wortel en selderij toe. Voeg als de groenten glazig zijn tomatenpuree en ras el hanout toe. Zet onder water laat 30 minuten zacht koken. Zeef en kruid.
Garnalenboter
Mix 100 g garnalenkoppen met 50 g boter, laat 30 minuten trekken op laag vuur, zeef.
Presentatie
Pluk het visvlees van de tongschar, meng met de garnalenboter en peper en zout. Snij de prei in tweeën, maak rolletjes met het tongscharvlees. Giet de warme bouillon erbij, werk af met de kruiden en preiolie.
Foto: Heikki Verdurme
![Detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc39acbea13efab8104222_NSC-VIS-206.jpg)
Plats connexes
![Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635925c9c273ee5bb4185fb6_NSC%20202210170079-%C2%A9FrC.jpg)
![drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632da0f80b39803268de8835_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7731.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
![Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac76b5518b2063f3489f03_nsc_150616_46381.jpg)
![Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc405ba76c69d4a8e4ebd0_magis_45376.jpg)
![tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bb1072fbdca7ac8945da3a_bartholomeus_200616_49067.jpg)
![Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc398866129f086b40c34f_bartholomeus_200616_48928.jpg)
![Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a6fcf4caa9382602dab189_hondshaai-garnaal.jpg)
![Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e1410dd5ccb932a76b0a8c_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0195.jpg)
![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc3b20b65387353a86df69_bartholomeus_100215_105554.jpg)
![Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e1428b20257757b0c04c7d_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0236.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc3e65d8c9ae127b10e68a_magis_45169.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac71a1a2193623cc60bda0_nsc_150616_46271.jpg)
![Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8c6163ca304e3be5bb8c_nsc_090816_57715.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)